Русија Србија

Вучић поручио: Путин долази! За договор о Косову и Метохији битна подршка Русије!

„Србија се поноси својим резултатима, а поноси се и својим пријатељством“

Председник Србије Александар Вучић изразио је уверење да ће председник Русије Владимир Путин посетити Србију ове године, те рекао да је за долазак до договора о Косову и Метохији потребна и подршка Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми њега чекамо. Он је обећао да ће доћи и сваки пут када је рекао да ће доћи он је дошао – нагласио је Вучић, у обраћању новинарима на аеродрому у Батајници где је присуствовао пријему два ремонтирана МИГ-а 29.

Истакао је да Србија има много тога ове године да слави, покаже.

– Србија се поноси својим резултатима, а поноси се и својим пријатељством. За разлику од других, ми их не кријемо – објаснио је Вучић.

На питање да ли ће и где доћи до његовог сусрета са Путином, који је планиран идућег месеца, у Русији, Вучић је одговорио да кабинети раде на томе.

– Да ли ће бити у Москви или неком другом месту није важно. Надам се да ћу имати прилике да сретнем руског председника пре његове посете Србији – подвукао је он.

Поводом данашњег разговора шефа српске дипломатије Ивице Дачића са његовим руским колегом Сергејом Лавровим, Вучић је указао да је Србији важна подршка Русије.

– Да дођемо до договора око КиМ, потребна нам је подршка Русије – подвукао је он.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ