Регион

ДОСТА ИМ ЦРНОГОРСКЕ БАХАТОСТИ, И КАНАДА СЕ УКЉУЧУЈЕ У СПАСАВАЊЕ САРЕ ВИДАК

Притворена српска држављанка Сара Видак (20), која је већ неколико дана иза решетака затвора у Спужу у Црној Гори, могла би ове недеље да буде пуштена на привремену слободу уколико суд прихвати жалбу њеног адвоката

Бранилац младе Београђанке Срђан Љешковић каже да одлуку о жалби очекује у понедељак или у уторак, након чега ће предати захтев за јемство. Такође је обавештено и дипломатско представништво Канаде јер Сара има и њихово држављанство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Амбасадор или конзул Канаде је најавио долазак, онда ћемо заједно да посетимо Сару. Надам се да ће у међувремену Веће основног суда у Котору позитивно решити жалбу – рекао је адвокат.

Сарина мајка Оливера Видак Ковачевић каже да страхује за своју ћерку чије је здравље нарушено.

– Све што знам је да дели ћелију са Црногорком и Украјинком. Није ми познато ни како јој је здравље, ни у каквим је условима, ништа – кроз сузе прича мајка којој као ни Сарином момку Стевану нису дозвољене посете јер имају статус сведока.

И Сарин отац, угледни филмски радник Александар Видак требало је да допутује из Истанбула и да је посети.

Сара је са мајком, дечком и млађим братом била на одмору у Црној Гори. Има здравствених проблема, па је одмор на Црногорском приморју требало да буде део реахабилитације. Након мањег саобраћајног удеса дошли су код судије за прекршаје Основног суда у Котору Јелене Станишић и доживели непријатност.

Како тврди Сарина мајка, судија је викала на њих, а потом њену ћерку ухватила за руку у намери да је избаци из канцеларије, да би потом позвала обезбеђење тврдећи да је девојка физички насрнула на њу. Сари је одређен 30-дневни притвор због опасности од бекства, а судиће јој се за напад на службено лице зашта је запрећена казна затвора од шест месеци до пет година.

 

Извор: Vestionline.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ