Србија

КУДА ЗОРАНА? Ова власт хоће да ЗАВРШИ СА КОСОВОМ и да идемо даље…

Мислим да је много важнији тренутак у коме се налазимо и све оно што радимо по питању Косова од тога да ли ће бити чарки, да ли ће бити размимоилажења.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да ће бити утврђена одговорност свих за обрушавање потпорног зида на Коридору 10.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Мора да се утврди одговорност, природа је имала неки утицај али било је и људске грешке. Када се први пут десило обрушавање, наложили смо да се провере све косине, којих је 100 а 20-ак је најризичнијих. Стручњаци Коридода и Светске банке су прегледали, дали предлог, овде су почели радови да се гради галерија, није се стигло”, навела је Михајловићева за Прву ТВ.

Она је објаснила да је у случају када постоје проблематичне косине, потребно време за ново пројектно решење у смислу да се изгради нова галерија, потребно је време и за пројекат и за почетак радова. “За ову косину је пре 20-ак дана завршен пројекат и почели су радови, није било довољно да се заврше”.

“Ја имам два задатка, један је да завршимо Коридор и други је да видимо ко је одговоран. Није питање да ли су домаћи или страни. Да ли је био добар први пројекат 2010. који је урађен и зашто се 11 пута препројектовало”, навела ја министарка.

Михајловићева је казала да ће санација урушеног потпорног зида почети данас и додала да је најважније да ће до краја године проћи аутомобилима безбедно и ка југу и ка истоку.

Функционерка СНС Зорана Михајловић каже да не воли да неко ко није из СНС-а „соли памет“ тој странци.

Она је подсетила све коалиционе партнере да су ту где јесу захваљујући СНС-у и Александру Вучићу.

„Мислим да је много важнији тренутак у коме се налазимо и све оно што радимо по питању Косова од тога да ли ће бити чарки, да ли ће бити размимоилажења. Дајте да се ујединимо око онога што је будућност Србије, морамо да решимо питање Косова“, нагласила је она за ТВ Прва.

Она је подсетила да су предходних деценија политичари остављали Косово будућим генерацијама, а да ова власт хоће да заврши са тим и да Србија иде даље.

 

Извор: B92/Prva

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ