Православље

НЕМАТЕ ПОСАО, НОВАЦ, СРЕЋЕ У ЉУБАВИ: Чудесна молитва Светој Ксенији Петроградској ће вам помоћи

Молитва је управљање душе човјекове Богу или бесједа срца са Богом, кроз коју, представљајући невидљиво Бога пред собом, човјек излива пред њим осјећања своје душе.

Молитва свецима окрепљује дух, даје снагу, а једна од тих је молитва Светој Ксенији Петроградској, којој се многе жене моле и траже помоћ.

“О, света свеблажена мати Ксенијо!
Ти си под заклоном Свевишњега живјела вођена и укрепљивана Богомајком.

Глад и жеђ, студен и врелину, увреде и гоњења претрпјела си, дар прозорљивости и чудотворства од Бога си добила и под заштитом Свемогућег покој нашла.

Сада те Света Црква као миомирисни цвијет прославља стојећи на месту твог погребења, пред иконом твојом светом и као живој, која си са нама, молимо ти се: прими молитве наше и принеси их престолу Милосрдног Оца небеског и имајући смелост пред Њим, измоли вјечно спасење онима који теби притичу, обиље благослова за добра дјела и прегнућа наша и избављење од свих недаћа и жалости.

Заступи светим твојим молитвама пред Престолом Свемилостивог Спаситеља нашег нас недостојне и грешне.

Помози, Света блажена мати Ксенијо, деци да се свјетлошћу Светога крштења озаре и печатом Духа Светога запечате, да се дјечаци и дјевојчице у вјери, честитости и богобојажљивости васпитавају и успеха у учењу имају, да се болесни и слаби исцеле, породичну љубав и слогу ниспошљи, монахе удостој да се добрим подвигом подвизавају и од увреда их огради, пастире у крепости Духа Светога учврсти, народ и земљу нашу у миру и спокојству сачувај и сажали се на оне који су у предсмртни час лишени причешћа Светим Христовим Тајнама.

Ти си нам нада и уздање, брзо услишење и избављење, теби благодарност узносимо и с тобом славимо Оца и Сина и Светога Духа, сада и увијек и кроз све вјекове. Амин!”

 

Извор: Kurir.rs