Србија

„Србији не дамо ни пола Медвеђе“, „Подела је једино решење“: Председник општине Прешево шаље запаљиве поруке

– Албанско становништво ће бити безбедно само у случају поделе „Прешевске долине“ – изјавио је Шћиприм Арифи

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи изјавио је да ће албанско становништво бити безбедно само у случају поделе „Прешевске долине“, преносе приштински медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако се придружимо као територијална целина, нец́е бити опасности за било кога јер знамо да је то воља народа. С друге стране, то би могао бити велики ризик, пошто ц́е један део територије остати под српском администрацијом, што даље повлачи опасност од расељења Албанаца који ту живе – рекао је он.

Подсетимо, председник општине Прешево често мења плочу када је питање разграничења у питању, па је тако раније изјављивао да су политички представници тог подручја југа централне Србије против размене за север Косова, „макар морали да и даље остану под Србијом“.

– Нец́емо пристати ни да половина Медвеђе, Бујановца и Прешева остане у Србији, а да се друга половина придружи Косову. Ни под којим околностима ниједно село не сме да буде отцепљено од целине „Прешевске долине“ – подвукао је Арифи, а пренео „Коха диторе“.

Против поделе или размене територија са Косовом поред САД, Немачке и Велике Британије снажно су и представници опозиционих странака у Скупштини Косова.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ