Србија

Стижу паре: Вучић најавио укидање Закона о смањењу пензија

Динар је чврст, укидамо закон о смањењу пензија, а затим ћемо и онима који имају ниже пензије, повећати пензије – рекао је председник

Пензије ће бити повећане већ од октобра, најавио је данас председник Србије Александар Вучић, који је посетио Геронтолошки дом Бежанијска коса. Он се захвалио пензионерима који су, како је рекао, дали будућност нашој деци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетио је како је држава била пред банкротством, а да је данас враћен део дугова, да имамо вишак у буџету, да економија напредује, а највише се на томе захвалио пензионерима који су знали да се до добрих резултата може доћи само тешким мерама.

– Ви сте отворили врата будућности Србији. Морамо много да радимо, али по први пут је незапосленост испод 12 одсто. Динар је чврст, укидамо закон о смањењу пензија, а затим ћемо и онима који имају ниже пензије, повећати пензије – рекао је председник.

– У наредних месец или месец и по дана укинућемо закон о привременом смањењу пензија – рекао је Вучић и поручио пензионерима да ће већу пензију добити већ у новембру.

Како је казао, сви пензионери ће имати већу пензију, на пример, они који су имали 70.000 динара имаће 78.000 динара пензију, они са 90.000 ће имати 99.000 динара, док ће они са 31.000 или 32.000 динара имати повећање до 34.000 или 35.000 динара.

Председник је подсетио да је пре четири године држава била пред банкротом, да је јавни дуг био 78 одсто БДП, а да ће пре краја године бити испод 50 одсто.

– Вишак у буџету имамо трећу годину за редом, захваљујући вама. Ви сте знали да тешким мерама можемо доћи до резултата. Ви сте отворили врата будућности нашој земљи – рекао је Вучић пензионерима.

Председник је рекао да ће доласци све више фабрика у земљу омогућити и веће пензије и у будућности.

– Гледаћемо да помажемо и Геронтолошке установе. Запосленима у овом центру ће исто бити повећане плате, али оне се повећавају од децембра, тако да знате, плате у јавном сектору биће повећане од децембра. Људи могу да очекују бољи живот – рекао је Вучић.

Председник је поклонио једно доставно двозило и један санитет за Геронтолошки центар у Београду.

– Сада када имамо новца, боље да кажем да имамо мало. Ја не волим да превише трошимо новац, волим да има уштеђевине у буџету. Имамо више новца, али боље да остане нека резерва да можемо да интервенишемо за сваки проблем који можемо да имамо – рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да воли да будемо скромни, озбиљни и одговорни и да полако али сигурно подижемо нашу земљу.

– Захвалан сам вам на радости и на осмесима коју показујете својој држави коју толико волите. Сад можете мало више да тражите од своје државе. Ово је војска дивних, добрих људи који воле своју Србију – рекао је Вучић.

Председник је рекао да су пензионери увек били највећа снага наше земље.

– Захвалан сам вам на радости и на осмесима коју показујете својој држави коју толико волите. Сад можете мало више да тражите од своје државе. Ово је војска дивних, добрих људи који воле своју Србију – рекао је Вучић.

Предсендик је рекао да су пензионери увек били највећа снага наше земље.

– Желим вам још много година доброг здравља, прочитаних књига и радост са својим фамилијама – поручио је председник пензионерима.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ