Србија

ВУЧИЋ КОНАЧНО ПРИЗНАО: Биће референдума за Косово који он организује и спроведе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је свим црквеним великодостојницима изнео своје мишљење о Косову и Метохији, какво је стварно стање и шта Србија може, а шта не може да уради.

Вучић је новинарима у Зрењанину, после потписивања меморандума о доласку кинеске компаније за производњу аутомобилских гума, поновио да ће у случају решења косовског питања морати да се иде на референдум.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ја ћу да предложим то што могу, а мораћемо да идемо на референдум, па нека људи кажу, рекао је Вучић и констатовао да је „главна крилатица“ његових политичких противника да буду против њега, па макар радили и против своје земље.

Што се тиче моје посете Косову, могуће је да ће то бити већ 8. септембра, рекао је Вучић и додао да ће централно обраћање имати у Зубином Потоку или у Косовској Митровици.

Коментаришући могуће увођење обавезног војног рока, Вучић је рекао да га због тога нападају они који су организовали малолетничке војне кампове.

Најаву враћања обавезног војног рока највише критикују они који тврде да би јуришали на Качаник, а тешко им је да три месеца намештају кревете и расклапају пушку у војсци, истакао је Вучић.

Вучић је још једном поновио да је претходна власт одговорна за садашњу ситуацију са Косовом, а навео је и да би Србији могло да се догоди да остане без војних пилота због начина на који су његови противници спровели реформе у војсци.

Председник Србије је додао да не би требало да открива војне тајне, али да постоји и питање недостатка тенковских посада у Војсци Србије.

Истакао је и да је Србија далеко од одлуке да врати обавезни војни рок и да ће анализе трајати шест или седам месеци.

Уз сво Вучићево кукање (на које смо, мора се признати, већ навикли), Вођа је коначно открио да ће покушати одговорност да пребаци на грађане Србије, када је реч о статусу Косова.

Оно чега смо се прибојавали, сада је добило и званичну потврду. Чекамо још само – датум…

 

Извор: Danas.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ