Србија

ВУЧИЋ О РЕШЕЊУ КОСОВСКОГ ПИТАЊА: Договора са Албанцима нема, нисмо му ни близу!

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић обишао је данас Геронтолошки центар Београд – Дом Бежанијска коса, а након званичног дела посете уследило је обраћање окупљеним представницима медија.

Вучић се на почетку осврнуо на могућност поновног увођења обавезног војног рока, истакавши да ће 600 милиона евра коштати годину дана рока, а да ће он, ако буде поново уведен, трајати између 3 и 6 месеци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„О томе ће држава одлучивати када дође време у складу са интересима земље“, кратко је узвратио он.

Прокоментарисао је недавни интервју Саве Јањића, рекавши да има пуно поверење у патријарха Иринеја и многе владике, иако неки мисле другачије.

„Поштујем нашу цркву и нећу да улазим у то. Свако има могућност да каже шта нам говори срце, а шта разум. Морамо да гледамо у будућност и разумемо шта нам то долази. Не идем у цркву сваког дана, али јој припадам и о њој нећу лоше говорити, поготово не о онима који се на мене каменом бацају на сатном и дневном нивоу“, рекао је Вучић.

У наставку је додао да Србија тек данас може, примера ради, да уђе у Велики Трновац у бујановачкој општини и наплати струју.

„Ако неко мисли да то што ће дати више изјава и нанети штету земљи њему директно пропорционално доноси добро, ја тако не мислим. Ја бих да сачекамо резултате, а у евентуалном компромису са Албанцима обе стране ће нешто изгубити, али и бити помало задовољне. Врло је тешко постићи било какав договор. Нема га, нисмо му ни близу. Кад разговарамо, ја устанем и кажем: „Је л` тако? Добро, ја сад одох, ај` довиђења“, па ме они онда моле да се вратим за сто и то тако траје. У току је тихо исељавање које ми покушавамо да спречимо, али то иде тешко. Људи знају да морају да имају и туђа документа, а не само своје државе Србије, да би могли да живе нормално. А соле нам памет они који су својевремено распродали половину земље на КиМ, носили кишобран Мадлен Олбрајт и тако бранили Србију. Ми морамо да будемо рационални и одговорни и размислимо добро шта можемо за своју земљу да учинимо у будућности и како ће на ово гледати они који ће за 30 година читати о свему овоме из књига“, објаснио је он.

Вучић се осврнуо и на опозицију подвукавши да се држава сада бори против последица њихових мандата.

„Ми смо бројчано мали народ, али својим духом свакако не. Боримо се да победимо дух лоповлука и лажи који је владао овом земљом до 2012. године. Као што децу не можете да преварите, тако не можете ни ове старије људе овде. А сада ме извините, журим у Аустрију, чека ме Тачи да кандидује све ове теме“, закључио је он.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ