Србија

ВУЧИЋ: Оно што ћу говорити на КиМ ми је најважније у животу – НЕЋУ НИ ДА ЋУТИМ, НИ ДА ЛАЖЕМ НАРОД!

Они који организују малолетничке кампове и дају деци пушке, који нас критикују да ћемо да издамо Косово, буне се против враћања војног рока у Србији, рекао је председник Србије Александар Вучић одговарајући на питања новинара у Зрењанину

– У тако важном дану, у коме показујете колико вам је војска напредовала, исти они који организују малолетничке кампове и дају деци пушке, који нас критикују да ћемо да издамо Косово, буне се против враћања војног рока у Србији – рекао је Вучић и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На све то додају свакодневне критике око Косова, а они су поставили границу на КиМ. Нападају ме, а Јеремић и остали испустили су Косово. Савест ми је толико мирна и чиста јер знам колико се борим. Није мој посао да сваки дан седим са кинеском компанијом и практично молим да дођу у Србију – каже Вучић.

Далеко смо још од одлуке о увођењу обавезног војног рока, следе нам анализе бар шест месеци, а онда разговор с народом, рекао је Вучић.

– То је добра идеја за напредак војске, али не можемо у то да уђемо ако не будемо имали довољно новца и воље – рекао је председник уз опаску да онима који ту идеју унапред критикују, „јунацима“ из Савеза за Србију, поручио је да су лицемерни, јер се противе обавезном војном року, а истовремено би да јуришају на Качаник и Ðаковицу.

Његов је посао, додао је, да брине о Србији, а људима који говоре да неће бити мира, поручио: „Биће га“.

Кад је реч о трошковима за увођење редовног војног рока, каже да би то за три месеца било око 90 милиона, а за сест месеци 130 милиона и да ту није у питању проблем с врстом обуке, али да је то велики новац и да због тога с одлуком треба сачекати.

– Без обзира шта говоре о томе противници, морамо да водимо рачуна да никога у Србији не уплашимо тиме што ће три месеца морати да намешта кревет у војсци, па да због тога људи напуштају земљу – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је његов задатак да брине о миру и будућности земље.

– Вук Јеремић никада неће одговорити на питања у вези са уплатом катарске амбасаде – сматра Вучић.

Говорећи о тексту у Вечерњем листу у којем је Јасеновац окарактерисан као логор за разоноду, председник каже да се дичи односом државе према хрватској националној мањини. Испуњени су сви задаци који су постављени. Када је реч о логорима и стратиштима Срба, Вучић каже да изругивање жртвама више говори о њима.

– Страшно их је погодио цитат који имамо тонски снимљен, о томе шта говори хрватски председник о потреби нестанка Срба. Некад је лакше лагати себе него признати истину. Зато ми морамо да смо озбиљни, одговорни и да поштујемо све жртве – каже Вучић.

Говорећи о КиМ, Вучић каже да има највећу одговорност, али да је одговорност и на сваком грађанину. Мора ће, истиче, да се организује референдум, а савест му је мирна и чиста јер је свим црквеним великодостојницима рекао шта мисли, каква је ситуација на КиМ и какав је његов став.

Када је реч о посети 9. септембра, Вучић каже да ће мерити сваку реч у централном обраћању да не би била схваћена на погрешан начин.

– Мотив ми је резултат у будућности, а не то колико чу аплауза и похвала да добијем у том тренутку. Говор на КиМ биће за мене један од најважнијих у животу – каже председник.

А, на питање о причама да ћемо да добијемо север КиМ, поручио је да нам нико ништа ни не нуди, али да јесте чудно да се неки радују да се унапред одричемо и радују се да не добијемо ништа на КиМ.

– Раније нисмо могли ни о чему да разговарамо, а онда је неко то успео великим радом и трудом у пет година да врати на сто и да можемо да радимо на томе да свакако добијемо више, него јуче и када је у питању право за Србе, а да Србија добије нешто и у ресурсима и енергетици – рекао је председник.

Онима који причају да ће нешто обезбедити и добити али за пет, десет, 50 година попручио је да су неозбиљни.

– Знамо да је Косово независно, али ми ћемо да говоримо све против тога па ћемо да кажемо да је Вучић за то крив – рекао је, коментарисући критике својих политичких противника.

Он, закључио је, не жели ни да ћути, ни да лаже народ већ говори истину, без обзира и на медије, независно од тога кога подржавају.

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ