Регион

Црногорац БРУТАЛНО ПРЕТУКАО Стефана зато што је Србин?! Пре тога му упутио ЈЕЗИВЕ РЕЧ

Фото: Pixabay.com

Сукоб између двојице младића избио је у ноћи између среде и четвртка

Црногорац П.В. (19) из Бара осумњичен је да је претукао у Сутомору Стефана Новоселца (19) из Руме наводно само зато што је по говору препознао да је из Србије.

Због тешких повреда Стефан је упао у кому и примљен је у Клинички центар у Подгорици, где му се лекари боре за живот. Полиција је пронашла и ухапсила П.В.

Сукоб између двојице младића избио је у ноћи између среде и четвртка, и то око крушке за ударање у луна-парку.

– Стефан и његов друг С.Г. (19) били су у кафићу у Сутомору, па су одлучили да се опробају ударајући у крушку у луна-парку. После извесног времена дошао је П.В., који је био у друштву неколико младића. У почетку су уредно сви чекали свој ред да ударају у крушку, али убрзо је П.В. почео да провоцира Стефана и његовог друга – каже извор и додаје:

– Младићи из Србије нису реаговали на прозивке, али је ипак због увреда Стефан изгубио стрпљење и супроставио се П.В, који се у тренутку зачудио када је чуо да Стефан и његов друг нису из Црне Горе, па се окренуо према свом друштву и са мржњом рекао: „Па они су из Србије.“ – наводи извор.

У том тренутку се, како наводи извор, П.В. залетео на Стефана говорећи: „Ође си, сељаку, дошао да се к*рчиш.“ Тада је, како се наводи, почео да га бесомучно удара песницама и шутира ногама.

– Новоселац је пао и ударио потиљком у бетон, а онда је П.В. у лице ударио и С.Г. Срећом, сукоб су спречили други младићи из Црне Горе, који су једва успели да обуздају помахниталог младића – наводи извор.

– Стефан је, долазећи према апартману, све време повраћао, али је његов друг мислио да повраћа јер је пијан. Он је одмах легао да спава, али је онда пао у кому, па је С.Г. позвао хитну помоћ. Новоселац је пребачен у барску болницу, али је због тежине повреда одмах пребачен у Клинички центар Црне Горе у Подгорици. Његовом такође претученом пријатељу лекари су констатовали тежак прелом вилице – објашњава извор.

Пао низ степенице

Црногорски портали су навели да је полиција дошла у болницу ди да су другари повређеног Новоселца рекли да је он пијан пао низ степенице и тако се повредио, али је убрзо откривено шта се заиста десило.

– Инспектори су лоцирали П.В. и одмах га ухапсили. Идентификована су и двојица младића који су у тренутку напада били са њим, али против њих неће бити поднета пријава јер они нису учествовали у тучи, него су чак покушали и да је спрече – пишу тамошњи медији.

Сасвим је интересантно да је црногорска полиција покренула поступак и против Стефанових другара.

– Њима се на терет ставља кривично дело прикривање. Наводно, они се терете зато што нису рекли да је Стефан нападнут, него су слагали полицију рекавши да је пао низ степенице – каже саговорник упућен у овај инцидент.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbija Danas/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ