Србија

КФОР НАПРАВИО ГРАНИЦУ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И КОСОВА: Руси упозоравају на опасан план ЗАПАДНИХ МОЋНИКА!

Војници КФОР у јужној српској покрајини, које је НАТО пакт послао да штите грађане и буду статусно неутрална мисија, праве границу између Србије и Косова

Ово тврди руски „Комерсант“, угледни лист близак Кремљу, наводећи да војници западне војне алијансе без надлежности постављају и мењају старе саобраћајне знакове и све путоказе дуж административне линије. Према овим информацијама, Албанци тврде да је ово почетак дефинитивне демаркације између Косова и Метохије (?!?), док су Срби у покрајини у невиђеном страху!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Следећи услов ЕУ

Овај лист пише да је КФОР изненадну акцију, без било какве претходне најаве или саопштења, започео у селу Карачево у општини Каменици, упркос томе што се локално становништво оштро успротивило.

„КФОР је поставио границу између Косова и Србије у селу Карачево, у општини Каменици. Приштинска штампа тврди да је то само почетак дефинитивне демаркације између Косова и Метохије и централне Србије, што ће бити следећи услов који ће Европска унија поставити обема странама“, наводи руски „Комерсант“.

Да се нешто заиста опасно испод брда ваља, индиректно је признао и портпарол КФОР Квендрон Кастрати, који је у својој контрадикторној и нејасној изјави чак употребио израз „граница“!?!

– КФОР је само заменио знакове, јер су стари били оштећени и служили су као путоказ за КФОР и УНМИК да је граница са Србијом близу. КФОР не исцртава границе. Замена знакова дуж административне линије нема везе за исцртавањем границе, а локално становништво било је забринуто зато што се то догодило без најаве… – покушао је да објасни Кастрати ову сумњиву акцију.

И док у врху власти јуче нико није желео званично да коментарише ове наводе, политиколог Александар Павић каже да се чак и најмањи гестови могу протумачити као најава нечег крупног.

– Најважније је то што се анимирала јавност, да се не догоди да се нешто што би имало трајне последице дешавало у мраку. Свакако да у КФОР главну реч воде они који подржавају независност Косова и они ће увек користити прилику да мешетаре. Ипак, пошто у НАТО има држава које се томе противе, важно је алармирати на сваки гест који се може протумачити као штетан за српску страну или противан Резолуцији 1244, за коју је командант КФОР више пута рекао да је важећа. По том документу, не постоји граница између Косова и Србије – подвлачи Павић.

Све више нервозни

Политиколог Јелена Вукоичић сматра да очигледно и на Западу и код косовских Албанаца расте нервоза због чињенице да преговори, односно притисци на Србију, не иду динамиком која њима одговара.

– И ову последњу најаву о граници треба посматрати у светлу притисака на Београд, како би се српска страна приморала да пристане на ултиматум у што краћем временском периоду. Притисци ће се повећавати с обзиром на то да све више земаља повлачи или размишља да повуче одлуке о признању Косова и да нема нових признања. Време не иде наруку Западу и Приштини – закључује Вукоичић.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ