Србија

КОСОВУ ОСИМ ЗАПАДА ПОМАЖУ ХРВАТИ И ЦРНОГОРЦИ: Ево шта је још Тачи планирао а тиче се Санџака!

Замисао Тачија и његових савезника била је не само да се по сваку цену изминира дијалог у Бриселу и насилно узме север Косова, него и да се изазове нестабилност на југу централне Србије и Санџаку!

Наиме, недавно хапшење криминалаца из Србије и Црне Горе у Приштини открило је део нове стратегије не само Приштине и појединих западних служби већ и неких служби у региону како би Србију требало бацити на колена, и то у што краћем року.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнаје Ало, осим ЦИА и МИ6 у операцији чији је циљ рушење власти у Србији оптужбама да је наредба за убиство Оливера Ивановића стигла из Београда обилато су помагале и обавештајне службе две суседне државе Хрватске и Црне Горе. На њихову жалост, овај план је, по свој прилици, пропао.

– Цела операција била је до детаља испланирана, а Црногорци и Хрвати били су задужени за праћење и лоцирање криминалаца који је у каснијој фази требало да буду искоришћени да оптуже Србију за Ивановићево убиство – наводи наш извор, који на помиње да хрватска председница Колинда Грабар Китаровић није случајно рекла да су Албанци и Хрвати „браћа по оружју“.

Непуних 12 сати сати након хапшења Страхиње Ђанковића и Марија Милошевића, огласио се Хашим Тачи након вишемесечне тишине о атентату на лидера Срба са севера Космета, изјавивши да ће „приштинске власти у блиској будућности изнети опипљиве резултате истраге убиства Оливера Ивановића“. Убрзо је и Рамуш Харадинај испалио да „свака подела Косова значи нови рат“, док се Сулејман Угљанин изненада сетио да позове Беџета Пацолија у посету Новом Пазару, коме, наравно, сходно споразуму из Брисела, не може бити одобрена посета Србији као министру непостојеће државе.

И док ће Приштина Угљанина користити да оптужи Србију да не поштује договоре из Брисела и сходно томе добити алиби да се повуче из дијалога и „позове САД у помоћ“, лидер СДА би требало да радикализује ситуацију у Санџаку и, уколико је могуће, да испровоцира сукобе у том делу Србије.

– Да ли стварно мислите да је Угљанин баш сад позвао, као спонтано, Пацолија у посету Новом Пазару? Како никада пре није позвао неког званичника из Приштине? Ускоро би требало да очекујемо покушај изазивања сукоба на међунационалној основи у Санџаку које ће исфабриковати Суљини људи. А тајминг се савршено поклопио са хапшењем криминалаца из Србије и Црне Горе у Приштини, којима се саде нуде милиони и заштита ако признају да су по налогу Београда убили Оливера. С обзиром на то да се налазе иза решетака и да их обрађују не само Тачијеви људи, него и припадници страних безбедоносних служби, тешко је очекивати да на крају неће рећи оно што им се у Приштини наложи да кажу – каже добро обавештени извор овог листа.

Вучић: Било би неозбиљно да то раде

Председник Вучић је рекао да смо први пут на „маленом трагу“ у вези с разрешењем убиства Оливера Ивановића.

– Први пут смо на трагу нечему што није нелогично, али, да ли је тачно – то ћемо проверавати – рекао је Вучић, а упитан да коментарише недавна хапшења више лица, која, према наводима медија, приштинске власти покушавају да повежу с убиством Ивановића, Вучић је рекао да би било неозбљно да се тако понашају и да он лично једва чека да му тако несто пошаљу, али да би то био само наставак праксе, коју, како каже, приштинске власти практикују од почетка истраге.

– Иако нам није омогућено да водимо истрагу на било који начин, сад смо на маленом трагу. А они су још од почетка позивали и саслушавали људе са севера, неке и по три сата, с намером да потврде оно што они мисле – да је тај и тај убио Оливера Ивановића – али су сваког пута морали да одустану – рекао је Вучић и додао да не мисли да неко сада тим хапшењима може да се игра.

– Толико неозбиљан ваљда није – рекао је председник и даље уверен да ће се, не гарантује тачно када, открити истина. Додао је још да неке од ухапшених потражује и Србија, а један од њих је на потерници због убиства, али не Ивановића.

 

Извор: Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ