Србија

Шокантно! ТАЈНИ ПРОЈЕКАТ: Војска Србије може да спречи кишу

Грми, сева, време се мења… И то захваљујући пројектилима које испаљује Војска Србије, а развијени су у оквиру тајног пројекта започетог још у време ЈНА.

Према сазнањима из војних кругова, Југославија је била међу ретким земљама чији су стручњаци експериментисали и покушавали да контролишу временске прилике. Најдаље су одмакли у разбијању облака и спречавању кише деловањем специјалним супстанцама, а све је рађено у оквиру тајног пројекта који су научници укључени у рад на њему називали „Господар кише“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

СЛОЖЕНЕ ТЕХНИКЕ
Како каже један од наших саговорника, оно што је започето и донекле разрађено у некадашњој ЈНА, наставили су стручњаци Војске Србије и успели да развију пројекат до краја…

– Није било нимало лако овладати техникама ефикасног разбијања кишних и градоносних облака када је то неопходно. То ни дан-данас не могу ни војске много развијенијих земаља. Ипак, на крају је остварен резултат, а систем је први пут, да тако кажем, званично испробан и употребљен у октобру 2014. године, када је Владимир Путин био у посети Србији – открива наш саговорник, који је као високи старешина Војске до пензионисања био међу официрима задуженим да дају логистичку подршку тајном пројекту.

 

Извор: Republika

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ