Србија

ВУЧИЋ: Ја нећу народу да причам да је сирће слатко – БОРИЋУ СЕ КОЛИКО МОГУ ЗА БУДУЋНОСТ НАШЕ ДЕЦЕ!

Председник Србије Александар Вучић борави у посети Аустрији, где ће данас и сутра учествовати на Европском форуму Алпбах 2018. Председник Србије је рекао да жели да, у решавању косовског питања размишља о будућности наше деце

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће разговарати и са Хашимом Тачијем, ма колико то било тешко и мучно, јер, истиче, кад год нема разговора постоји опасност да Срби буду угрожени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је тешка тачка и савим је извесно да ће то бити једна од кључних тема разговора и са Себастијаном Курцом, Јоханесом Ханом, председником Аустрије Ван дер Беленом, па и са Тачијем, уз представнике ЕУ. Не очекујем ништа лако, ништа једноставно. Али, да видимо да ли можемо да се прибилижимо нечему или смо и даље подјенако удаљени као што смо и били до сада – рекао је Вучић новинарима.

Вучић је рекао да жели да, у решавању косовског питања размишља о будућности наше деце.

– Ја не желим да кукамо и плачемо, желим да размишљамо о будућности све наше деце, да не плачемо, да радимо још више и да се хвалимо добрим резултатима, да не будемо вечити губитници у свему. Даћу све од себе да приступ који није губитнички и који није кукњава, већ приступ рада, одговорности, озбиљности, да ће такав приступ да победи – истакао је Вучић.

– Моја намера је да све вечерас подсетим да се овде ради о будућности српској и албанској и ономе шта и као ћемо ми да чинимо у будућности, а не свих осталих у Европи и свету, који би преко наше грбаче да кроје неке друге карте, мапе и друга питања – најавио је Вучић.

Такође, Вучић је реаговао на прозивке представника опозиције казавши да му је драго да је „(Борис Тадић) велики патриота“.

– Патриота је онај ко доводи фабрике у Србију, а не гаси их, ко запошљава људе, а не отпушта их, родољуб је онај ко има раст од 4,5 одсто и који спроводи тешке реформе, а не онај ко има раст од минус 3,1 одсто – рекао је Вучић и додао:

– Родољуб је онај који брине о свом народу ма где да он живи. Родољуб је онај који гледа да не поставља границе између Срба и Срба. Мислим да је довољно оно што људи виде. Нећу му даље узвраћати, он је био председник Србије – одговорио је председник Вучић истичући да је реч о часном занимању.

Уједно, поручио је политичким опонентима да се „не ваде на цркву“, јер ће се на тај начин изгубити „године и године, будућност наше деце“.

– Ја ћу да се борим за интересе нашег народа и не желим да Срби на Косову остану без ичега. Смејали су ми се на „златно доба“. Кажите ми, када смо ми у Србији имали боље бројеве – упитао је.

Додаје и да се насмејао на изјаву Бошка Обрадовића да „се сви водећи српски лидери састану са црквеним лидерима“.

– Замислите, они су водећи лидери, ваљда се тако рачунају. Замислите Обрадовића, водећег у нечему – ваљда у пребијању жена – мада их у том Савезу има доста и има озбиљну конкуренцију око батинања жена. Али, не знам у чему су још водећи – каже Вучић.

Председник је истакао да није дошао у Аустрију да се одмара, већ да ради.

– Дошао сам овде да радим, а не да се излежавам. Могу Обрадовић, Јеремић и Јанковић да кажу да је сирће слатко, али ја то народу нећу да кажем – подвукао је председник Србије.

Вучић ће присуствовати церемонији отварања „Политичких разговора“ Европског форума Алпбах 2018 на тему „Различитост и отпорност“ и учествоваће у дискусији „Нове перспективе на тему проширења Европске уније“.

Форуму присуствовују и председници Аустрије Александер Ван дер Белен и Словеније Борут Пахор, као и европски комесар за преговоре о проширењу и политику суседства Јоханес Хан.

Током боравка у Алпбаху, Вучић ће имати низ билатералних сусрета са учесницима Форума, међу којима је и с аустријским канцеларом Себастијаном Курцом.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ