Свет

БРИТАНЦИ ИНСЦЕНИРАЛИ ЛАЖНИ ХЕМИЈСКИ НАПАД, а онда напали Сирију, РУСИЈА УПОЗОРАВА, БРАНИЋЕМО АСАДА!

Министарство одбране Русије упозорило је да сиријска Ал Каида, која ратује као Џебхат ан-Нусра, уз помоћ британских тајних служби спрема нову провокацију против легалне власти у Дамаску

Портпарол руског војног врха генерал Игор Конашенков прецизирао је да се хемијски напад-провокација припрема у сиријској провинцији Идлиб која је под контролом нусроваца и њихових савезника. И да је осам контејнера с хлором допремљено у град Џиср-еш-Шугур у Идлибу, а након тога превезено у оближње село Халујз.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Конашенков је навео да је на исту локацију стигла и група бојовника коју је британска приватна војна компанија „Олива“ обучавала руковању бојним отровима.

Према његовим речима, управо та група ће после напада глумити „Беле шлемове“ који помажу „отрованим“.

Још је указао да ће Сједињене Државе, велика Британија и Француска тај нови монтирани „хемијски напад“ искористити за ново ракетирање Сирије.

Помоћник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон упозорио је пре неколико дана званични Дамаск да не користи хемијско оружје јер ће се у супротном суочити са „снажним одговором“.

Претходно су у заједничком саопштењу САД, Француска и Велика Британија упозориле су сиријског председника Башара Асада да употреба хемијског оружја неће проћи некажњено.

Заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков овим поводом је поручио паризу, Лондону и Вашингтону да ће Русија и даље помагати законитој власти Сирије.

И он је упозорио да је могућа нова груба провокација Запада против Сирије. Објаснио је да ће је САД, Британија и Француска покушати да искористе за нови притисак срачунат на свргавање власти у Дамаску.

Конашенков је, иначе, истовремено изјавио да су Американци у Персијски залив – управо ради удара по Сирији – послали разарач Тхе Сулливанс опремљен са 56 крстарећих ракета, а у авио-базу Ел-Удејд Катару пребацили стратешке бомбардере В-1В који могу да носе по 24 крстарече ракете ваздух-земља АГМ-158 ЈАССМ.

 

Извор: Fakti

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ