Србија

ЦРКВА ЈЕ ОДВОЈЕНА ОД ДРЖАВЕ! Вучић послао јасну поруку за СПЦ

Став цркве о решавању косовског питања је важан, али црква је одвојена од државе, каже председник Србије Александар Вучић.

– Увек је лепо чути шта људи у цркви мисле. Поштујемо цркву, али, не заборавите, црква је одвојена од државе – рекао је Вучић на почетку форума у Алпбаху у Аустрији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање да прокоментарише спекулације да би ускоро могло да дође до ванредног заседања Сабора СПЦ, као и шта мисли колико би став цркве могао да утиче на решавање питања Косова и Метохије, Вучић да је „веома важно да имамо став свих субјеката у нашем друштву“.

Додаје и да се насмејао на изјаву лидера Двери Бошка Обрадовића да „се сви водећи српски лидери састану са црквеним лидерима“.

– Замислите, они су водећи лидери, ваљда се тако рачунају. Замислите Обрадовића, водећег у нечему, ваљда у пребијању жена, мада их у том Савезу има доста и има озбиљну конкуренцију око батинања жена. Али, не знам у чему су још водећи – каже Вучић.

Он је казао да је патриота онај ко доводи фабрике у Србију, а не гаси их, ко запошљава људе, а не отпушта их, и ко не поставља границе између Срба.

Ово је заправо био његов коментар на то што га је бивши председник Србије Борис Тадић назвао лажним патриотом.

– Родољуб је онај ко ради вредно и марљиво и бори се за свој народ, ко доводи фабрике, а не гаси их, онај ко запошљава људе, а не отпушта их… Родољуб је онај ко има раст од 4,5 одсто и који спроводи тешке реформе, а не онај ко има раст од минус 3,1 одсто – казао је он.

Родољуб је, наводи, „онај који брине о свом народу, ма где он да живи и ко га посећује, и у Лапљем селу и на сваком другом месту на простору бивше Југославије, а додаје и да је патриота и онај ко помаже Републици Српској више него икада, као и српском народу на КиМ више него икада.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ