Регион

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ: САРА ВИДАК ЈЕ БИЛА У ПРАВУ! Црногорска судија ухваћена у лажи!

Неспретно монтирање доказа од стране црногорског правосуђа

Обрачун правосуђа Црне Горе са 20-годишњом студенткињом из Београда Саром Видак, која иза решетака чека почетак суђења за наводни напад на судију за прекршаје Јелену Странишић (39), наставља се монтирањем доказа и приписивањем нових кривичних дела девојци која их није починила. Оптужни предлог против ње подигнут је на основу исказа које су дали судија и петоро сведока, њених колега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Судија Јелена Станишић није говорила истину на саслушању, иако је по закону била дужна да то учини.

Наиме, њена заступница, адвокатица Дијана Кнежевић у име судије Станишић коментарисала је тврдњу одбране Саре Видак да се девојка судији обратила како би је замолила да исправи грешку у записнику о прекршајном поступку, у ком је њен вереник кажњен са 90 евра.

Адвокатица је рекла да се „износе неистините тврдње да је судија Станишић направила грешку у решењу о кажњавању окривљеног Стевана Прпе уношењем погрешног броја регистарских ознака““.

Међутим, објављене су слике записника и види се да је заиста унет погрешан регистарски број, како Сара тврди од првог дана!

Наиме, у захтеву за покретање прекршајног поступка, на ком је печат Суда за прекршаје и време 11.50 сати, уписан је регистарски број БГ 267-НГ, док је регистрација у саобраћајној дозволи БГ 262-НГ, што потврђује да је Сара говорила истину.

Српска радикална странка издала је саопштење у ком захтева од надлежних државних органа Србије да прекину дипломатске односе са Црном Гором до укидања оптужнице против Саре Видак.

Сара Видак се терети за кривично дело напад на службено лице приликом обављања службене радње, тачније, за физички напад на судију Суда за прекршаје Јелену Станишић, за шта је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Девојци која је лажно оптужена за напад који се није ни догодио свакодневно се крше бројна права: тужилац ју је током саслушања приморавао да призна кривицу, снимак наводног напада се прикрива, а она је затворена у Спужу са најокорелијим криминалцима.

Posted by Vidak Saraa on Thursday, February 4, 2016

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbija Danas/Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ