Србија

ВУЧИЋ КИФУ: Каже да промена граница може изазвати проблеме?! Питам га ја онда што их је мењао још 2008. године?

Председник Србије Александар Вучић осврнуо се данас у Алпбаху на поруку амбасадора Велике Британије Дениса Кифа да „промене граница могу изазвати проблеме“, упитавши дипломату „зашто су онда мењане још 2008. године“.

„Хоће да одговори на то питање? Ево ја га питам, пошто то носи са собом и ризик и цену. Што сте урушавали Србију 1999. године? За то ћете наћи оправдање у хуманитарној катастрофи… Сваких 10 година, кад вама одговара, можете да мењате границу, а кад би неко други кога се то тиче нешто покушао да уради мимо вашег знања, онда – „платићете цену и биће висок ризик“. Који виши ризик ако договора не буде?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ми причамо о замрзнутом конфликту, а да ли ви разумете да суштински замрзнутог конфликта нема? Ту сви само чекају кад ће да ударе другу страну. Хоћете да идемо у ратове, сукобе? Ја нећу“, поручио је Вучић из Аустрије на маргинама Европског форума.

Председник Србије је, такође, додао да жели да верује „да је амбасадор Киф имао добру намеру“.

„Чекам одговоре. Што су признали независност Косова упркос Резолуцији 1244? Кажу – то је „суи генерис“ случај. Нема сувише логике. А да ли је Британија много снажнија сила од нас, у то нема никакве сумње“, закључио је Вучић.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ