Србија

Лазански ОТКРИО дуго скривану истину: Поједини српски генерали ПРОДАЛИ КОСОВО АЛБАНЦИМА

Лагали Милошевића да следи копнена интервенција

Неколико генерала из врха Генералштаба је издало Косово. Они су током бомбардовања 1999. године у договору са НАТО подвалили председнику СРЈ Слободану Милошевићу да Алијанса само што није кренула у копнени напад. Према њиховој лажној процени НАТО би зачас прегазио целу државу, због чега је Слоба прихватио Кумановски споразум и тако фактички предао Косово у руке Албанцима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ове шокантне тврдње, које бацају сасвим ново светло на све што се догађало уочи и током бомбардовања, изнео је војни аналитичар Мирослав Лазански, а преноси Српски телеграф. Његове речи и те како имају тежину с обзиром на то да важи за једног од најбољих познавалаца свега што се дешавало и дешава у Војсаци и поред ње.

– План о копненом нападу су форсирали Енглези, али су му се одупирали генерали у Пентагону јер су знали да је то проблематично. У моменту закључивања Кумановског споразума ефективе НАТО на терену нису биле довољне ни за какву врсту копнене интервенције, посебно што смо ми све те просторе, где би они могли копнено да дођу, претходно минирали – објаснио је Лазански и додао да је мит чак и много пута препричавана тврдња да су Марти Ахтисари и Виктор Черномирдин упозоравали Милошевића да ће НАТО бомбама сравнити СРЈ да буде равна као тепсија.

У том кључном тренутку, како даље сведочи војни аналитичар, дешава се велика лаж сервирана Милошевићу од неких њему блиских генерала из врха система одбране. Колико је копнена офанзива била далеко, доказује и чињеница да су чак и ваздушни напади попримили друге обрисе јер од бомбардовања кинеске амбасаде ниједан ваздушни напад на Београд није забележен. А генерали су Слобу убедили да НАТО само што није кренуо у јуриш из правца Мађарске и источне Славоније.

– Одређене западне обавештајне службе су преко неких наших генерала увериле Милошевића да копнена интервенција само што није почела. Он је био под утиском таквих стручних процена неких у Генералштабу. Један генерал је чак био седам дана у посети Норвешкој, па потом нестао. Нико не зна шта је било са њим. После се вратио и након 5. октобра је поново био у служби – рекао је Лазански не желећи да открива име генерала.

Темом издаје генерала бавио се својевремено и генерал Благоје Граховац који је те 1999. године пензионисан. Он је објавио књигу „Гласови из глуве собе“ у којој се буквално хвалио да је непосредно пре НАТО напада лично организовао први тајни сусрет генерала Момчила Перишића са официрима и функционерима НАТО и то у договору са тадашњим начелником Управе безбедности генералом Александром Димитријевићем.

Према тврдњама Љубана Карана, некада пуковника КОС-а, Граховац је јавно признао да је уз логистику које им је дало црногорско руководство пребацио Перишића полицијским хеликоптером на амерички носач авиона у Јадрану одакле се, како тврди, „вратио препариран“. Наравно, све је урађено тајно, без знања државног и војног врха. Зато не чуди, напомиње Каран, што су ова тројица генерала касније помињана по својим тајним везама са НАТО.

Граховац живи у Црној Гори, а Перишићу се и даље суди под оптужбом да је шпијунирао за Американце. Ухапшен је због тога 2002. године.

 

Извор: Srbija Danas/Srpski telegraf

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ