Свет

НАТО ШАЉЕ ВОЈСКУ И ТЕШКО НАОРУЖАЊЕ НА СРПСКЕ ГРАНИЦЕ: Смета им наша сарадња са Путином, АЛИЈАНСА УСВАЈА ПАКЛЕНИ ПЛАН!

Американци су на састанку НАТО у Бриселу затражили од европских земаља да на српске границе довуку војнике, тенкове и тешко наоружање!

Ова шокантна информација процурила је у западне медије из припремног материјала за самит НАТО на високом нивоу (министри спољних послова земаља чланица), који се данас одржава у главном граду Белгије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овакво опкољавање Србије, како се у тим папирима наводи, предвиђено је као део стратегије у конфронтацији алијансе са Москвом, а исти сценарио биће примењен на свим тачкама где се директно сучељавају НАТО и Русија. То су, уз Србију, Пољска, балтичке земље, Финска, Украјина…

Према овом плану, војна ефектива НАТО била би додатно увећана пре свега у бази Бондстил на Косову и Албанији, а затим и у Македонији јер је планиран скори улазак ове земље у Алијансу. Оно што је посебно опасно јесте да ће НАТО на сваки начин покушати да увуче и БиХ у чланство, што је открила и стална представница САД у Алијанси Кеј Бејли Хачинсон.

– Једна од важних тема састанка у Бриселу су земље западног Балкана. Разговараће се и о поступцима Русије и како одговорити на њих. Такође, већ су у току расправе о томе шта ће бити наредни кораци када је у питању БиХ, која је направила значајан искорак по питању књижења војне имовине и испуњавању услова за активацију МАП (мемберсхип ацтион план – активациони план о чланству, прим. Аут.) – открила је Харчинсонова карте.

С друге стране, из Стејт департмента је стигла званична објава да ће САД захтевати од европских савезника, посебно Немачке, да знатно повећају војне буџете због наводних руских претњи. Како пишу западни медији, такав ултиматум изнеће данас у Бриселу нови државни секретар Мајк Помпео.

Долазак званичника таквог ранга јасна је порука Вашингтона колико пажње придаје том питању.

Војни аналитичар Мирослав Лазански не доводи у питање да Америка отворено прети Србији.

– САД траже да земље НАТО повећају издвајање за војску на најмање два одсто БДП да не би више само они финансирали Алијансу. А када кажу да ће тема бити и Западни Балкан, то заправо значи простор бивше Југославије јер њима смета наша сарадња са Русима и зато гледају да нас стално притискају и да нас упозоравају, што је сасвим јасно. Они нас отворено притискају – рекао је Лазански.

 

Извор: Srpski telegraf

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ