Србија

НИЈЕ ВАМ ОВО 1999! ПУТИНОВА РУСИЈА ЧУВА СРБИЈУ: У случају окупације севера Косова руски авиони стижу за два сата!

У случају покушаја окупације севера покрајине или новог погрома Срба, Русија би одмах Србији послала значајну војну помоћ Руска Федерација је потпуно одлучна да Србе…

У случају покушаја окупације севера покрајине или новог погрома Срба, Русија би одмах Србији послала значајну војну помоћ

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска Федерација је потпуно одлучна да Србе на Косову свим средствима брани од евентуалног напада. У случају покушаја неког новог погрома над Србима у јужној покрајини или албанске операције која би имала за циљ окупацију северног дела Космета, Москва би Србији у најкраћем року послала значајну војну помоћ.

Ово је једна од кључних порука коју је Владимир Владимирович Путин прекјуче у телефонском разговору пренео српском колеги Александру Вучићу, сазнаје Информер.

Готови планови

Србија, коју је председник Путин и званично дефинисао као “најважнијег партнера и савезника у Европи” може, тврде извори Информера из Кремља, да рачуна на максималну помоћ и заштиту.

– Владимир Владимирович Путин је пре извесног времена лично издао налог генералима и другим војним стручњацима да детаљно разраде планове интервентне војне помоћи која би у случају крајње нужде била послата Србији. Ти планови предвиђају да би руски авиони у року од највише два сата могли да долете до Косова и дејствују у циљу заштите српских државних и националних интереса. Такође, разрађен је и детаљан план за пребацивање најобученијих руских специјалаца у Србију. Процена је да би у року од 24 часа у Србију, то јест на Косово могло да буде пребачено њих најмање две хиљаде – преноси наш саговорник.

На наше питање како би руски авиони долетели до Србије јер је сасвим извесно да НАТО земље које са свих страна окружују нашу земљу не би дозволиле прелет, извор Информера, високопозиционирани функционер руске државе, одговара контрапитањем:

– А да ли ви заиста мислите да би се Бугари или Румуни или Мађари усудили да оборе руске авионе?! Не заборавите да је Русија најмоћнија војна сила на свету и да ми имамо начине да ефикасно неутралишемо сваку опасност. То одлично знају и у НАТО, тако да не верујем да би се усудили да због Косова и Албанаца ризикују велики европски, а можда и светски рат…

Иначе, како сазнајемо у ‘стратегији за одбрану Србије’ наводи се и могућност дејствовања по непријатељским циљевима на Косову и из велике удаљености.

– Русија ракетним системима из Црног мора, али и са других локација може да дејствује по непријатељским циљевима на Косову. Нема те силе која ће нас спречити да заштитимо Србе – категоричан је наш извор.

Да у овим тврдњама нашег саговорника из Кремља и те како има истине говори и податак да су сви важнији српски, руски, али и европски медији јуче пренели информацију да је Путин током прекјучерашњег телефонског разговора са председником Вучићем рекао да онај ко нападне Србију мора да рачуна да би тако напао и Русију.

– Ово је веома снажна порука срачуната да упозори западне лидере да им не падне на памет да се у Србији и на Косову играју ратних игара. Карте су сада битно другачије подељене, Срби више нису у позицији само да слушају и испуњавају налоге – закључио је јуче коментатор британског јавног сервиса ББЦ.

Опасне идеје

И док нико од званичника у Београду јуче није хтео да коментарише наша сазнања, Стевица Деђански из Центра за развој међународне сарадње каже да је јако важно да цео свет зна да Србија има Русију за савезника јер то многе може одвратити од опасних идеја.

– Председник Путин је председнику Вучићу рекао да је спреман да у случају било какве директне агресије помогне Србији и то је за нас од изузетног значаја. Та гаранција нам даје маневарски простор да се чвршће понашамо у одбрани наших националних интереса. Ми ту помоћ нећемо злоупотребити, али је добро знати да имамо једну такву велику силу на нашој страни која је и конкретним корацима спремна да се укључи ако нам устреба помоћ – поручује Деђански.

Љубан Каран, потпуковник КОС у пензији, истиче да у овим тешким временима Русија свакодневно конкретним потезима доказује да нам је пријатељ.

– Неки са Запада, који нам се декларативно представљају као пријатељи, показују да дефинитивно то нису. Иако имамо моћног пријатеља Русију, треба да учинимо све како би се избегао војни сукоб. Истовремено треба свима да дамо до знања да смо решени да бранимо српски народ, Србију и српске интересе. У том послу неко може да нам помогне, али нико не може да нас замени – подвлачи Каран.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ