Србија

Командант НАТО похвалио Вучића и Тачија: Не знам за план о подели Косова, верујем да ови лидери траже решења

Главнокомандујући напуљске базе надлежне за Западни Балкан, Северну Африку и Блиски исток казао је и да је више од 4.000 припадника КФОР на Косову способно да обезбеди сигурно окружење и слободу кретања за све људе на Косову

Командант здружених снага НАТО у Напуљу адмирал Џејмс Фого данас је у Дечанима, на питање новинара да прокоментарише најаве о могућој подели Косова, рекао да као војно лице Алијансе не присуствује разговорима председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија, и не зна како тај план изгледа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Они (Вучић и Тачи) су ваши демократски изабрани представници и представљају интересе већине у овим земљама. Као сви демократски лидери, ја чврсто верујем да ова два човека траже решења за тешка питања и да и они, као и ја и (команданта КФОР) генерал (Салваторе) Куочи, подржавају безбедно и сигурно окружење, због чега смо и овде – навео је Фого, преноси РТК2.

Главнокомандујући напуљске базе надлежне за Западни Балкан, Северну Африку и Блиски исток казао је и да је више од 4.000 припадника КФОР на Косову способно да обезбеди сигурно окружење и слободу кретања за све људе на Косову, све док то налаже мандат ових међународних снага.

РТК2 преноси да је Фого навео да је од косовског министра Паља Љекаја и градоначелник Дечана Башкима Рамосаја добио обећање да ће поштовати Закон о специјалним заштићеним зонама када је у питању изградња пута Плав-Дечани и да неће бити радова у заштићеној зони манастира Дечани.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ