Православље

НАУЧИТЕ ИХ И КРЕНУЋЕ ВАМ НА БОЉЕ: Помолите се анђелу чувару! Молитве за сваки дан!

Фото: Pixabay.com

Свети архангеле Гавриле, који донесе неизречену радост са неба пречистој Деви, испуни радошћу и весељем срце моје гордошћу испуњено.

Понедељак:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Молитва Светом архангелу Михаилу

Свети архангеле Божији Михаиле, одагнај од мене духа лукавога који ме искушава. О, велики Архистратиже Божији Михаиле- победниче демона! Победи и уништи све моје видљиве и невидљиве непријатеље и умоли Господа Сведржитеља да ме спаси и одбрани од сваке болести, смртоносне ране и изненадне смрти, сада и увек и у векове векова. Амин.

Уторак:

Молитва Светом архангелу Гаврилу

Свети архангеле Гавриле, који донесе неизречену радост са неба пречистој Деви, испуни радошћу и весељем срце моје гордошћу испуњено. О, велики архангеле Божији Гавриле, ти си благовестио Пречистој Деви Марији о зачећу Сина Божјег. Објави и мени грешном страшни дан моје смрти и умоли Гспода Бога за моју грешну душу, да би ми опростио моје грехе; да не не зароби лукави демон и овлада мноме. О, велики архангеле Гавриле! Сачувај ме од свих болести, сада и увек и у векове векова. Амин.

Среда:

Молитва Светом архангелу Рафаилу

О велики архангеле Божји Рафаиле, који си примио дар од Бога да исцељујеш болест, излечи неизлечиве људима ране срца мога и тела мога. О, велики архангеле Божји Рафаиле, ти си путовођа, лекар и исцелитељ, руководи ме ка спасењу и исцели све моје душевне и телесне болести и приведи ме Престолу Божјем и моли доброту Његову за моју грешну душу, да ми Господ опрости грехе моје и сачува ме од свих непријатеља мојих злих људи, сада и увек и увекове векова. Амин.

Четвртак:

Молитва Светом архангелу Урилу

Свети архангеле Божји Уриле, светлошћу Божанском озарени и преизобилно испуњени огњем пламене љубави, убаци искру тога огња у моје охладнело срце, а душу моју гресима помрачену светлошћу својом озари. О, велики архангеле Божји Уриле, ти си сијање огља Божанског и просветитељ оних који су помрачени гресима: просветли ум мој, срце моје, вољу моју силом Светог Духа и управи стопе моје на стазу покајања, умоли Господа да ме избави од мука адских и од свих непријатеља видљивих и невидљивих, сада и увек и у векове векова. Амин.

Петак:

Молитва Светом архангелу Салатилу

Свети архангеле Божји Салатиле, даруј молитву мени који ти се молим, научи ме молитви смиреној, скрушениј, усрдној и умилној. О велики архангеле Божји Салатиле, ти се молиш Богу за вернике, умоли Доброту његову за мене, да ме избави од свих невоља и искушења, болести, изненадне смрти и мука вечних, те да ме удостоји Царства Небескога са свим светима у векове векова. Амин.

Субота:

Молитва Светом архангелу Јегудилу:

Свети архангеле Божји Јегудиле, свагдашњи помоћниче свих који се подвизавају на путу Христовом, пробуди и мене уз тешке лењости и подвигом добрим укрепи ме. О, велики Агхангеле Божји Јегудиле, ти си ревносни заштитник славе Божје: ти побуђујеш на прослављање Свете Тројице, пробуди и мене од сна греховног, да би славио Оца и Сина И Светога Духа и умоли Господа Сведржитеља да сагради у мени чисто срце и дух прав обнови у утроби мојој и да ме утврди Духом владалачким да бих се клањао духом и истином једном истинитом Богу-Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.

Недеља:

Молитва Светом архангелу Варахилу

Свети архангеле Божји Варахиле, који нам доносиш благослове од Господа, благослови ме да поставим добар почетак и исправим свој грешни живот, да бих у свему угађао Господу Спаситељу моме у векове векова. Амин.

Молитва Анђелу Чувару

Анђеле Божји, Чувару мој свети, који си ми од Бога дат као заштитник, просвети ме данас и сачувај од сваког зла, ка добрим делима упути и на пут спасења управи ме. Амин.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs/Beograd.in

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ