Србија

У НЕМАЊИНОЈ 11 КО НА БОЈНОМ ПОЉУ: Зорана заратила с пола Владе: И не треба да ме воле!

Министарка, после Дачића и Брнабићеве, подгрејала ранији сукоб са Ђорђевићем. Листа оних с којима је у сукобу све је дужа

Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка грађевине, у сукобу је са пола колега у Немањиној 11, а последњи у низу је подгрејани сукоб са министром рада Зораном Ђорђевићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђорђевић и Михајловићева су у више наврата ратовали око Нацрта закона о радној равноправности, а он је јуче у интервјуу за један лист отишао корак даље, па је поручио да за њега Координационо тело за родну равноправност, на чијем је челу управо ова министарка, не постоји!

Ко (ни)је упућен

– Формирано је координационо тело које се бавило том пребламатиком (родном равноправношћу). Међутим, мандат тела није верификован од стране нове владе од 2017. и за мене оно више не постоји, иако је радило као саветодавно и није ни могло да доноси законе – казао је Ђорђевић.
Судећи по одговору министарке Куриру, испада да Ђорђевић није у току јер, тврди Михајловићева, координациона тела се не верификују, а да је оно о којем говори формирано на иницијативу Александра Вучића, у време кад је он био премијер.
На питање како гледа на то што ју је поткачио Ђорђевић, али и што је на ратној нози с пола Владе, Михајловићева каже:

– Свако има право на своје мишљење. Једино што је важно јесу резултати. Све друго ме мање занима. Не радим ја овај посао да би ме волели, већ да бих направила резултате, од електронских грађевинских дозвола до железнице, путева, аеродрома, катастра…

Велике амбиције

Према речима политичког аналитичара Бранка Радуна, министарка има велике политичке амбиције, али не и јаку биографију, па чаркама скреће пажњу на себе:
– Ни Михајловићева нити било ко од министара, сем Ивице Дачића, нема своју тежину, каријеру, сви су ту захваљујући СНС. Они су ту вољом Вучића, али нико се није позиционирао. Михајловићева нервозно реагује, неке ствари не може да поднесе, што није на вишем положају, и чаркама скреће пажњу на себе. Она је себе преценила.

Михајловић-Дачић

Потпредседница Владе најчешће се свађа са лидером социјалиста Ивицом Дачићем. Она је јавно казала да мисли да социјалисти не треба да буду део владајуће коалиције. Пре неколико дана шеф дипломатије је казао да је управо он тај који највише брани Александра Вучића, на шта је Михајловићева поручила да тако и треба, јер да му није било Вучића, он и не био ту где јесте. Није, додуше, ни Дачић њој оћутао, па је казао да се Михајловићева тим речима, у ствари, не свађа с њим, већ да шаље поруку лидеру напредњака.

Михајловић-Брнабић

Говор премијерке Брнабић о електронским грађевинским дозволама, за шта је заслуге приписала НАЛЕД, а не Министарству грађевине, натерао је Михајловићеву, која је седела тик до премијерке на бини, да преврће очима.

Потпредседница Владе се вадила да је то била природна реакција јер је сматрала да су таквим ставом одузете заслуге њеном министарству. И таман кад се колико-толико стишала прича о колутању очима, премијерка је најавила реконструкцију Владе, на шта јој је Михајловићева поручила да би могла и она сама да буде реконструисана. Михајловићева је била та и која је замолила премијерку да не псује на седници Владе, јер су се увек сви трудили да буду васпитани.

Михајловић-Ђорђевић

Ова два министра сукобила су се око Нацрта закона о родној равноправности. Ђорђевић је на закон, који је писан три године, а који је на себе преузела Михајловићева, имао примедбу. Он је најавио нов текст, који ће, како је казао, бити модеран и спроводив. Са друге стране, када је министар честитао женама 8. март песмом у којој се наводи да су жене сироте, да воле богаташе, а паметних се боје, управо је Михајловићева била прва која је устала и осудила Ђорђевићев потез.

Расправа с ким стигне
Свађа се са Гојковићевом,
Мркоњићем, Илићем…

Михајловићева је често у клинчу са саборцем, послаником СНС Владимиром Ђукановићем. Док Ђукановић Михајловићеву оптужује да руши Владу и ради за опозицију, те да је треба искључити из странке, она за њега говори да је небитан. У неколико наврата је о њему иронично говорила као о симпатичном момку.

Михајловићева се недавно посвађала и са председницом Скупштине Мајом Гојковић када јој је у препуној скупштинској сали рекла да лаже. Међутим, упоредо са актуелним министрима и колегама из Скупштине, министарка грађевине води рат и са бившим министрима који су водили овај ресор – Милутином Мркоњићем и Велимиром Илићем.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ