Србија

АМБАСАДОР РУСИЈЕ ЧЕПУРИН: Србија се по питању Косова налази пред притиском традиционалних србомрзаца!

Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин изјавио је да постоји могућност да се Русија „још дубље укључи“ у решавање косовског проблема, ако такви предлози буду стизали.

Чепурин је у ауторском тексту за лист „Политика“, поводом Дана државности Русије, оценио да се Београд, када је Косово у питању, „налази пред ултимативним притиском традиционалних србомрзаца“, а да је Москва била и да ће бити на страни Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наш став остаје непромењен – подржаћемо ону одлуку коју ће Србија и спрски народ сматрати прихватљивом за себе. Полазимо од тога да је правни основ за договор – Резолуција Савета безбедности“, навео је руски амбасадор.

Он је истакао да се у последње време неоправдано изводе паралеле између Косова и Крима, јер су то „две потпуно различите приче“, с обзиром да се Крим одвојио у складу са Декларацијом УН из 1970. године.

„Питање Крима је затворено дефинитивно. Крим је Русија, а Косово је Србија. То није само парола, то је правна реалност која мора да се поштује“, оценио је Чепурин.

Говорећи о добрим односима две земље, он је навео да они датирају од настанка руске државе у 10. веку и додао да се они сада темеље на односима од поверења руководства држава, економским везама и вишевековном културном и духовном јединству.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ