Свет

РУСКА ВОЈСКА ОТКРИЛА: Ево шта се спрема у Сирији! БИЋЕ ХАОС

Представници „Белих шлемова“ су испоручили велики терет отровних супстанци у сиријски град Саракиб, на складиште које користи терористичка група Ахрар ел шам, саопштио је на брифингу руководилац руског Центра за мирење зараћених страна у Сирији Алексеј Циганков.

„Према информацијама које је добио руски Центар за мирење зараћених страна од неколико независних извора који се налазе у провинцији Идлиб, у град Саракиб је допремљен из Афса на два велика камиона велики терет отровних супстанци“, рекао је Циганков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По његовим речима, у пратњи осам представника организације „Бели шлемови“ отровне супстанци су биле допремљене на складиште које користе милитанти групе Ахрар ел шам за чување оружја, где су их дочекала два висока командира наведене илегалне оружане формације.

„Касније је део терета у пластичним боцама без ознака превезен на друго место базирања милитаната у јужном делу провинције Идлиб за инсценирање коришћења хемијског оружја против цивила и касније оптужбе владиних снага за инцидент“, рекао је представник Центра.

Званична представница Стејт департмента Хедер Наверт је рекла вечерас новинарима да је начелник Здруженог комитета начелника штабова САД генерал Џозеф Данфорд саопштио свом руском колеги Валерију Герасимову да ће Вашингтон одговорити на употребу хемијског оружја у Сирији.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ