Србија

ЗЛОЧИНЦИ МЕЂУСОБНО ЗАРАТИЛИ! Харадинај тражи ХИТНУ ЗАБРАНУ за Тачија да преговара са Београдом!

Опозиција лажне државе Косова у сукобу са „Змијом“ – не желе мењање граница!

Приштинска Коха данас пише да ће се две чланице владајуће коалиције, Алијанса за будућност Косова самозваног премијера Рамуша Харадинаја и Нисма, Фатмира Љимаја, придружити опозицији у захтеву за сазивање седнице парламента на којој би била донета резолуција којом би се Хашиму Тачију забранило да са Београдом преговара о „територијалном интегритету Косова“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Седница ће највероватније бити одржана 4. септембра, три дана пре најављеног наставка дијалога у Бриселу.

Председавајући косовског парламента Кадри Весељи, који је и председник најутицајније владајуће ДПК, критиковао је јуче опозицију због таквог захтева, оценивши такав захтев апсурдним и непотребним.

Истакао је да институције не смеју да „постану део тамног сценарија, да доводе у заблуду грађане и изазивају напетост и панику“.

О његове речи су се, међутим, оглушили коалициони партнери Харадинај и Љимај, који је потпредседник тзв. косовске владе, тврди Коха.

Мухарем Нитај, из Алијансе за будућност Косова, странке коју предводи Харадинај, потврдио је учешће посланика те странке на седници скупштине на којој ће се на дневном реду наћи папир који, како је рекао, има за циљ да зауставе иницијативу Тачија да у Бриселу преговара о „мењању границе“, пренео је лист.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ