Русија

ЛАВРОВ САОПШТИО ВЕЛИКУ ВЕСТ: Руска и турска војска заједно припремају офанзиву у Сирији

Војни званичници Русије и Турске воде консултације поводом извођења операције у сиријској провинцији Идлиб, рекао је шеф дипломатије Сергеј Лавров на прес-конференцији са саудијским колегом Аделом ел Џубејром.

„Пре неколико дана у Москви су одржани разговори министара иностраних послова, министара одбране и представника специјалних служби, током којих је посебна пажња, из познатих разлога, била посвећена Идлибу“, рекао је Лавров.

„Како превести тај политички договор на практични језик — о томе говоре припадници војске Русије и Турске који су упознати са ситуацијом на терену“, додао је Лавров.

Он је додао да се нада да Запад неће ометати контратерористичку операцију у том региону.

„Веома се надам да западни партнери који надувавају спекулације да владине снаге, наводно, планирају хемијске нападе, неће подстицати провокације које се очигледно спремају, нити ће спречавати антитрерористичку операцију у тој зони деескалације против Нусра фронта, коју су и УН и САД означиле као терористичку организацију“, рекао је он.

Територију Идлиба у овом тренутку практично не контролишу владине снаге Сирије. Тамо се налазе милитанти оружане опозиције, као и других група који с времена на време нападају позиције сиријских снага.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ