Русија

ЛАВРОВ САОПШТИО ВЕЛИКУ ВЕСТ: Руска и турска војска заједно припремају офанзиву у Сирији

Војни званичници Русије и Турске воде консултације поводом извођења операције у сиријској провинцији Идлиб, рекао је шеф дипломатије Сергеј Лавров на прес-конференцији са саудијским колегом Аделом ел Џубејром.

„Пре неколико дана у Москви су одржани разговори министара иностраних послова, министара одбране и представника специјалних служби, током којих је посебна пажња, из познатих разлога, била посвећена Идлибу“, рекао је Лавров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Како превести тај политички договор на практични језик — о томе говоре припадници војске Русије и Турске који су упознати са ситуацијом на терену“, додао је Лавров.

Он је додао да се нада да Запад неће ометати контратерористичку операцију у том региону.

„Веома се надам да западни партнери који надувавају спекулације да владине снаге, наводно, планирају хемијске нападе, неће подстицати провокације које се очигледно спремају, нити ће спречавати антитрерористичку операцију у тој зони деескалације против Нусра фронта, коју су и УН и САД означиле као терористичку организацију“, рекао је он.

Територију Идлиба у овом тренутку практично не контролишу владине снаге Сирије. Тамо се налазе милитанти оружане опозиције, као и других група који с времена на време нападају позиције сиријских снага.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ