Србија

ВАЖНО ЗА СВЕ ВОЗАЧЕ: Ево како да УШТЕДИТЕ при регистрацији аутомобила!

Сваки власник аутомобила је свестан да је његово возило тзв. „рупа без дна“. Чак и да само треба да досипате гориво, па опет се ради о озбиљном трошку, а да не спомињемо „ситне поправке“ које сигурно имате сваке године.

Из тог разлога је неопходно наћи начин да се уштети макар на оној обавезној ствари као што је регистрација. Власник једне од агенција за регистрацију возила Никола П. дао нам је најважније ставке на које треба да обратите пажњу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Иако многи возачи мисле да ће јефтиније проћи уколико све везано за регистрацију обављају сами, то заправо и није тачно. С обзиром на то да је конкуренција велика и да у градовима има заиста много агенција, 99% њих, ако не и свих 100% не наплаћују своје услуге, што значи да у старту немате додатних трошкова – наводи Никола.

Технички преглед
– Како је уз сваку регистрацију неопходно да се ради технички преглед и овде можете да уштедите. Просечна цена техничког прегледа, за физичка лица која га сама обављају, износи између 1000 и 1500 динара, док би вас преко агенција исти коштао од 400 до 800 динара.

Полиса обавезног ауто осигурања
– За коју год осигуравајућу кућу да се одлучите, када сами узимате полису обавезног ауто осигурања, од њих ћете добити управо само то. Као што сам већ споменуо, агенције имају велику конкуренцију, па се они труде да вас придобију на друге начине. Због тога ћете код многих, за исту цену полисе, добити и додатне погодности као што је на пример осигурање путника. Што значи да оно што бисте платили додатно осигуравајућој кући, од појединих агенција добијате гратис.

Верност агенцији за регистрацију возила тј. осигуравајућој кући

– Поједини људи се из разних разлога одлучују да пређу или у другу агенцију (која сарађује са другом осигуравајућом кућом) или једноставно да промене осигуравајућу кућу. Иако на први поглед не делује да бисте имали неке трошкове, јер се цена полиса мање-више свуда креће исто, то баш и није тако.

Вама се из године у годину цена полисе смањује за тзв. један разред (односно за око 5 одсто) уколико нисте имали неку штету (да јесте, осигурање поскупљује при следећој регистрацији). Ако сте верни својој осигуравајућој кући, полиса може да вам се за неколико година смањи до максималних 20 одсто, тј. за 4 разреда. Међутим, ако се одлучите да је промените, друга осигуравајућа кућа ће вас највероватније вратити на почетни разред, па ћете изгубити попуст који сте градили годинама.

Комуналне таксе
– Иако је разлика у цени комуналних такси мала, она може варирати између различитих градова, па ће вас сигурно изаћи нешто јефтиније уколико сте из унутрашњости, него из рецимо Београда – завршава Никола.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ