Србија

АРИФИ ПРЕТИ: Или ће се цела „Прешевска долина“ припојити Косову или ће АЛБАНЦИ НАСТАВИТИ РАТ СА СРБИЈОМ!

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи изјавио је данас да житељи „Прешевске долине“ поздрављају идеју за придруживање Косову али је и додао да неће прихватити да се такво решење примени само на део насеља у три општине на југу централне Србије у којима живе Албанци

Арифи је за приштинске медије изјавио да су Албанци са југа Србије скептични по питању да ли је такво решење могуће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Или ће се цела Прешевска долина припојити Косову или ће Албанци који у њој живе наставити рат са Србијом – казао је Арифи наводећи да је за њега „припајање Прешевске долине Косову исто што и рушење Берлинског зида“.

Председник општине Прешево је казао и да житеље тог места „брине недостатак детаља у идеји да се Прешевска долина током финализације дијалога Београда и Приштине припоји Косову, осим што се неформално спомиње да би се Косову припојила албанска насеља у тој општини до аутопута према Македонији, док би она са јужне стране аутопута остала у Србији“.

– Такво решење је за мене неприхватљиво – рекао је Арифи и додао да је о „наставку ратовања са Србијом“ говорио метафорички.

Он је оценио и да“српски грађани који живе у Прешевској долини, не треба да страхују од могућности припајања Косову“, наводећи да ће им на Косову бити загарантована сва права као равноправним грађанима.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ