Србија

ХРВАТСКА ГЛУМИЦА СЕ ПРЕСЕЛИЛА У БЕОГРАД: Бити мала Српкиња није ништа ружно!

Хрватска глумица Јелена Вељача недавно се са ускоро бившим супругом Драженом Чучеком и ћеркицом Леном преселила у Београд, а на друштвеним мрежама свакодневно објављује како тече њихово прилагођавање на нови дом.

Тако је на Инстаграму објавила фотографију ћеркице која се сама обукла за вртић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Оно кад се Лена сама обуче за вртић и ти поносно схватиш да крв није вода“, написала је Јелена уз фотографију девојчице. У опису је међу хаштаговима написала и Београђанка, али се то није свима допало.

„Ко је то, мала Српкиња? Је ли то београдско дете?“, коментарисао је један Јеленин пратитељ и разбеснео глумицу, која му је упутила оштар и јасан одговор.

„То је дете које се преселило у другу државу због посла оба родитеља, пролази кроз велике животне промене са две године и осам месеци, јако сам поносна на њу како стабилно хода кроз нови вртић, нови град, нове пријатеље и нови језик и веселим се сваком њеном успеху па и томе што говори ‘моје другарице’ и што с весељем иде у вртић и бира одећу. Једнако бих се веселила и да смо у Токију, и писала бих #јапанесегирл јер као свака мајка којој је дете на првом месту стрепим пред сваком променом коју Лену може емотивно уздрмати и славим сваки њен успех. А чаша инсинуација да је бити ‘мала Српкиња’ нешто ружно је за мене неприхватљива. Ниједна нација сама по себи није ружна ни зла, ни добра ни лепа. Лена је Хрватица у Београду, али се искрено надам да ће изнад свега бити добро дете и добра жена и грађанка света те великодушна и отворена према свима“, написала је Вељача и побрала одобравање многих.

„Невероватно како су људи затровани мржњом. Невероватно и тужно“, додала је.

Иначе, Јелена у Београду тренутно ради на пројекту Погрешан човек, због чега се и преселила у Србију, а недавно је потврдила да се након мање од три године брака разводи од супруга Дражена Чучека с којим ће и даље заједнички васпитавати Лену.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ