Свет Србија

Један од КЉУЧНИХ Трампових људи стиже у Србију: Припрема посету Трампа!

Главна тема – коначно решење косовског питања

Амерички сенатор Рон Џонсон стиже ускоро у Београд са поруком да ће председник САД Доналд Трамп у блиској будућности доћи у Србију да подржи и финализира договор о разграничењу Срба и Албанаца, пише „Српски телеграф“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џонсон, један од кључних Трампових људи и човек задужен за специјалне мисије, доћи ће 10. септембра у дводневну посету, наводи лист, позивајући се на неименоване дипломатске изворе.

За ту посету Џонсона тренутно зна мали број људи у Београду и Вашингтону, а његов задатак, између осталог, подразумева и припрему терена за долазак америчког председника који ће означити коначно решење косовског проблема.

– Он слови за Трамповог човека до сржи, како се то каже. Амерички председник нема много људи у које има потпуно поверење, а Џонсон је један од њих – каже саговорник.

Исти извор додаје да је Џонсонов добар пријатељ главни амерички човек за Европу Вес Мичел па је јасно да ова посета има велики значај и никако не спада у редовне дипломатске активности.

Извор подсећа да је клупко почело максимално убрзано да се одмотава након неколико важних састанака председника Србије Александра Вучића и шефа дипломатије Ивице Дачића који је у САД разговарао са Трамповим саветником за националну безбедност Џоном Болтоном, са Весом Мичелом, као и Трамповим зетом и саветником Џаредом Кушнером.

– Рон Џонсон је и у симболичном смислу веома битан за Србију јер има позитиван став о нама и залаже се за историјско приближавање и партнерство САД са Београдом. Он сматра да Америка не сме да пропусти историјску шансу да реши проблем Косова јер би у супротном ризиковала да дође до дугорочне нестабилности и да Русија преузме примат – каже саговорник.

Џонсон је председавајући Поткомитета за Европу при одбору за спољне послове у америчком Сенату. У Београд је долазио у фебруару када се срео са Вучићем, а крајем јула са њим је у Вашингтону разговарала и премијерка Ана Брнабић.

 

Извор: Srbija Danas/Srpski telegraf

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ