Регион

ПОЧИЊЕ СРАМНО СУЂЕЊЕ БЕОГРАЂАНКИ: Сара Видак данас пред судом, породица у сузама: Само да се ОВА АГОНИЈА ЗАВРШИ

Надам се најбољем, да ће се данас ова агонија завршити – каже за „Блиц“ Београђанка Оливера Ковачевић-Видак, мајка деветнаестогодишње Саре коју которско тужилаштво терети за напад на судију Суда за прекршаје Јелену Станишић (39).

Како забринута жена додаје, она ће данас, први пут од инцидента који се догодио пре двадесетак дана, први пут видети своју ћерку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Коначно ћу на суђењу видети своју ћерку – једва је изустила Оливера.

Наиме, Сара се налази у притвору од 14. августа, а сутра ће из злогласног затвора Спуж бити пребачена у Основни суд у Котору. Суђење младој Београђанки почиње у 10 сати.

Оливера, Сарин отац Александар, и њен момак Стеван Прпа били су у Никшићу, а синоћ су стигли у Котор.

Подршку Сари, али и њима даће и Стеванови родитељи који су, такође, стигли у Црну Гору.

Сведочиће Сарина мама, па дечко

Како сазнајемо, међу првим сведоцима на овом експресном суђењу које се догађа свега двадесетак дана од хапшења, прва ће сведочити управо Сарина мајка Оливера. Она баш због тога што се у овом случају води као сведок инцидента који треба да сведочи пред судом, сво ово време није могла да посети ћерку у затвору.

У истој ситуацији је и Сарин дечко Стеван Прпа, који би такође требало да буде саслушан пред црногорским судом.

Младу студенткињу из Београда је у притвору, од породице, успео да посети само отац Александар, који је за „Блиц“ рекао да се она добро држи и да је психички јака.

– Причали смо сасвим нормално. Храбра је и свесна. Мало се привикла на услове у којима је. Не може да се изолује у ћелији, све је сабијено. Слуша разноразне судбине и приче које моја породица није доживела у две генерације. Али, важно је да је, понављам, храбра и свесна и издржаће – навео је Сарин отац.

Поред њега, у спушком притвору њу је посећивао и адвокат Срђан Љешковић. После последње посете, у среду, рекао је да је она потпуно спремна за почетак поступка и да ће изнети своју одбрану, а да једини савет који јој је дао је тај да „говори истину“.

Сара Видак оптужена је да је напала судију Јелену Станишић и нанела јој лаке телесне повреде 14. августа у Суду за прекршаје.

До инцидента је дошло након што је, после саобраћајног инцидента у Котору, судија Сариног момка казнила са 90 евра без да је саслушала његову одбрану и притом у записник уносећи погрешне регистарске таблице.

Сара, њена мајка и Стеван вратили су се до судије Станишић како би је питали како да уложе жалбу на казну, али је она тада почела да их избацује из суднице, вербално их нападајучи. Судија тврди да је Сара тада њу ухватила за руку, док девојка каже да је судија ухватила њу, а да је она само своју руку инстинктивно истргла.

Одбијена кауција

Породица и браниоци Саре Видак су которском Основном суду понудили кауцију од 10.000 евра и да девојка преда српски пасош и личну карту, као и путну исправу Канаде, чија је такође држављанка, да би црногорско правосуђење било уверено да ће им током поступка бити доступна.

Суд је међутим, њихову понуду прошле седмице одбио.

Студира два факултета

Сара Видак је иначе студенкиња два факултета у Београду, студира на Факултету за цивилно ваздухопловство на Мегатренду и на ФЕФ-а. Рођена је 14. новембра 1997. године у Београду, завршила је Британску школу у Анталији.

Све време школовања била је одличан ђак.

Девојка иначе живи на релацији Канада-Турска-Србија и успешно је савладала говор чак три страна језика, а активно се бави и спортом.

Сара је иначе унука светског првака у падобранству, пилота Бранка Ковачевића, ћерка награђиваног филмског уметника и пилота Александра Видака, али и унука џез композитора Душана Видака и Радмиле Видак, професорке српског језика и књижевности и носиоца награде „Радмила Видак“ за неговање српског језика.

Са случајем хапшења младе Београђанке упознати су и наше Министарство спољних послова, а Амбасада у Подгорици је понудила сву неопходну помоћ. Такође је обавештено и дипломатско представништво Канаде, јер Сара има и њихово држављанство.

 

Извор: Blic.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ