Свет

ПРОГЛАШЕНА ОПАСНОСТ НА СРЕДОЗЕМЉУ! Русија упутила упозорење свим РАТНИМ бродовима и ваздухопловима!

Американци су одмах реаговали

У војним вежбама на Средоземном мору Ваздушно-космичких снага и поморске флоте Русије учествоваће 26 бродова и 34 летелице, саопштио је на брифингу главни командант руске морнарице Владимир Корољов, који ће руководити маневрима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вежбе ће бити одржане од 1. до 8. септембра. У њима ће учествовати бродови Северне, Балтичке, Црноморске флоте и Каспијске флотиле, као и стратешки авиони.

– Укупно ће у вежбама учествовати 26 борбених бродова и бродова морнарице, укључујући и две подморнице, као и 34 летелице. Адмиралски брод групе је ракетна крстарица ’Маршал Устинов‘ Северне флоте – навео је Корољов.

Према његовим речима, у оквиру вежби ће се одржати летови стратешких носача ракета Ту-160, противподморничких авиона Ту-142 и Ил-38, као и ловаца Су-33 и авиона Су-30СМ поморске авијације.

Он је додао да је неопходно да се одраде задаци противподморничке борбе и противваздушне одбране, заштите поморске комуникације, борба против пиратерије и помагање бродовима у невољи, као и спровођење практичне ракетне и артиљеријске паљбе.

Корољов је нагласио да је у склопу строгог поштовања норми међународног права и безбедности, подручје извођења војних вежби проглашено привремено опасним за пловидбу.

Реакција Пентагона

Министарство одбране САД очекује да ће се руски бродови понашати „безбедно и професионално“ током септембарских војних вежби на Средоземном мору.

– У току смо медијских извештаја о руским вежбама. Америчка морнарица је традиционално присутна на Средоземном мору и светским морским путевима, као и свака друга земља, слободно функционишемо у међународним водама – рекао је портпарол Пентагона Ерик Пејхон.

 

Извор: Srbija Danas/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ