Русија

РУСКИ ПОЛИТИЧАР ТРАЖИ ДРАСТИЧАН ОДГОВОР НА САНКЦИЈЕ САД: Путине, ШАЉИ АТОМСКЕ БОМБЕ у Сирију!

Руски званичник шокирао је предлогом да се нуклеарно оружје распореди ван граница Русије и предложио да оно буде пребачено у Сирију.

Владимир Гутенев први заменик шефа одбора за економску политику Думе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

рекао је да “Русија сада мора да повуче своје “црвене линије.“ Дошло је време да се размишља о варијантама асиметричног одговора САД, које сада предлажу стручњаци и имају за циљ да им нанесу неку штету.“

Међу таквим мерама, званичник је навео распоређивање тактичких нуклеарних пројектила, рекавши да би Русија требало “да прати пример САД и почне да распоређује своје тактичко нуклеарно оружје у иностранству.“

“Није тајна да се врши огроман притисак на Русију, а то ће се само погоршати. То има за циљ да се нанесе ударац одбрамбеној индустрији, укључујући и извоз оружја. Видимо да Американци сада говоре о могућности санкција против земаља које купују руско оружје…

Требало би да следимо савете одређених стручњака, који кажу да би Русија требало да обустави примену споразума о неширењу ракетних технологија, али и да следимо пример САД-а и започнемо распоређивање нашег тектичког нуклеарног оружја у иностранству. Могуће је да би Сирија, где имамо добро заштићену ваздушну базу, могла постати једна од тих земаља“, каже Гутенов, апреноси ТАСС.

Дуготрајни посреднички рат САД-а и Русије у Сирији је у великој мери заборављен, али се одједном вратио у међународне наслове са упозорењем Џона Болтона Асаду и Русији ове недеље да ће Вашингтон одговорити са “већом војном силом“ уколико се у Идлибу појаве тврдње о хемијском нападу сиријске владе.

Депутат Государственной Думы России Владимир Гутенев считает, что в ответ на нарастающее санкционное давление со стороны США наша страна должна отвечать асимметрично.

Posted by Телеканал Царьград on Sunday, August 26, 2018

Као одговор на то, Русија је касније упозорила на изрежирану “хемијску провокацију“ која се припрема. Рат речима око Сирије се захуктава и постоји опасност да се претвори у стварни рат.

То се уклапа у познати образац о Сирији још од руске интервенције на позив председника Башара ал Асада 2015. године: баш кад се чини да су џихадисти на ивици коначног пораза, и како се стабилност враћа након седам година разарајућег рата, дешава се нешто да врати ствари на ивицу глобалне кризе и ескалације.

Гутенов је такође напомиње као могући одговор на последњи пакет америчких санкција Русија увеђење криптовалуте у трговину како би се избегао “амерички покушај да спречи продају руског оружја и енергената.“

„Москва требало да “размотри могућност обављања трансакција у криптовалутама које су повезане са вредношћу злата. Сигуран сам да ће ово бити интересантна опција за Кину, Индију и друге земље,“ рекао је он. Према речима Гутенева, читав пакет ових мера заједно би могао да створити озбиљан импулс у корст Русије .

“У боксу не можете само да избегавате ударце, већ морате да их задајете. Нарочито када су сва правила прекршена, а судије, као што су СТО и друге међународне институције, више воле да ћуте,“ објаснио је Гутенев.

Подсетимо, Америци и њеним савезницима биће потребно само 24 сата да припреме ракетне нападе на Сирију, саопштило је данас руско министарство иностраних послова.

Коалиција има на располагању око 70 возила на Блиском Истоку, изавила је портпаролка министарства Марија Закарова.

Арсенал обухвата скоро 380 крстарећих ракета, као и разараче „Карни“ и „Рос“ од којих сваки носи 28 крстарећих ракета „Томахавк“.

 

Извор: Kurir.rs / Ekonomičeskie novosti

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ