Србија

ВУЧИЋ СА БРИТАНСКИМ АМБАСАДОРОМ: Србија никад неће прихватити решење, које би било понижавајуће за наш народ!

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Велике Британије Денисом Кифом, у Председништву, на Андрићевом венцу, са којим је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону, као и о резултатима Самита о Западном Балкану, одржаном у Лондону

Председник Вучић је захвалио Влади Уједињеног Краљевства на посвећености Берлинском процесу, који је од великог значаја за мир и стабилност у региону Западног Балкана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасадор Киф је истакао да је Самит у Лондону показао да његова земља жели да има позитивну улогу у региону и његовој европској будућности, као и да дели циљеве о постизању трајне стабилности на Западном Балкану.

Додао је да Влада Уједињеног Краљевства, кроз пројекте попут дигиталне трансформације и јачања е-Управе, финансиране у оквиру Фонда за добру управу, наставља подршку процесу реформи у Србији.

Двојица саговорника су, у вези са ситуацијом у региону, разговорали о стању дијалога Београда и Приштине.

Председник Вучић је истакао потребу постизања трајног и праведног решења за Косово и Метохију, али које не би било супротстављено државним и националним интересима Србије.

– Србија никад неће прихватити решење, које би било понижавајуће за нашу државу и наш народ – истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је изразио интерес Србије за јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, као и за развој економске сарадње и повећање броја и обима њихових инвестиција.

 

Извор: Tanjug/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ