Русија

РУСКА МУЊА СА НЕБА: Зашто нема одбране пред овом ракетом – најбржи систем пете генерације! (ВИДЕО)

„Сармат“ је опремљен је вишеструким бојевим главама и може достићи брзину од 11 хиљада километара на сат. Овом брзином не лети ниједан други пројектил на свету.

Ракетни систем треба да замени чувеног „Војводу“ којег на Западу, због његових убитачних моћи називају „Сотона“. „Сармат“ може да тежи и до 200 тона, и да лети и преко Северног и преко Јужног пола. Ради се о хиперсоничким бојним главама, познатим под шифром Ју-71.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

При максималној висини, достиже брзину од 15 махова. Према наводима експерата подиже се на висину од 100 километара, а затим лети брзином од пет до седам километара у секунди.

„То је муња са неба, коју је немогуће зауставити“, истичу стручњаци. Руски предсједник Владимир Путин је, без икакве патетике, о овом ракетном систему изјавио: „Сармат је веома моћно оружје. Против њега су немоћни сви ПВО системи“.

Његов надимак на Западу је „Оружје судњег дана“. Недавно је објављено да специјалисти припремају инфраструктуру на космодрому Плесецк, на северу Русије за тестирање ове ракете.

Извор: Kurir / Glas Moskve

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ