Регион

Шта ћете сада Црногорци? Узели им и део Подгорице: Етнички ЧИСТА АЛБАНСКА ОПШТИНА формирана у Црној Гори

Сад хоће и део Зете

Тузи, место покрај Подгорице, надомак црногорско-албанске границе код Скадра, од данас има статус самосталне општине у Црној Гори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До сада су Тузи била општина у саставу Подгорице. Тузи су тако постали 24. самостална општина у Црној Гори. Вишедеценијски захтеви мештана преточени су у измене Закона о територијалној организацији прошле године којим је предвиђено да ће се примењивати од 1. септембра ове године.

Нова општина обухвата Тузи као насеље градског карактера и више од 40 насеља. Према последњем попису ово место имало је око 12.000 становника, махом Албанаца, Бошњака…

Tuzi će od sjutra biti samostalna opština, na osnovu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, a prvi izbori trebalo bi da budu održani u roku od 90 dana.

Posted by Rozaje We Love on Friday, August 31, 2018

Битна промена за становнике је да више неће морати да иду у Подгорицу да завршавају административно-бирократске ствари, већ ће им за то служити локална администрација.

Добијање статуса самосталне општине отворило је и питања границе са општином Зета, али представници власти у Тузима и опозиција кажу да ту неће бити никаквих проблема и да су поједина питања већ решена у договору са градоначелником Подгорице.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ