Србија

Вучић: Ускоро повећање плата и пензија, људи ће бити задовољни

„Људи виде да се ради, и оно чиме ће у најскорије време бити задовољни јесте повећање пензија и плата“, каже председник Србије Александар Вучић.

Како је казао, закон који ће то омогућити ускоро „иде“ у Скупштину Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је казао да је веома важно што Србија „имао овакав раст привреде, јер то значи да имамо новца и да можемо даље да улажемо, али морамо да знамо и зашто то чинимо и шта ћемо тиме добити“.

Како је казао, Србија се први пут налази на трећем месту по стопи раста у првих шест месеци, и да верује да ће задржати своју позицију у првих пет европских земаља до краја године. Како је казао, када је он то говорио пре извесног времена, многи су рекли како су то његове „лакрдијашке приче“.

– Ипак, то се догодило зато што смо донели флексибилан и озбиљан Закон у раду који је привукао многе стране инвеститоре да дођу да улажу у нашу земљу, спровели тешку пензиону реформу, урадили мере фискалне консолидације и без обзира на чињеницу што су нам расходи огромни, приходи су све већи, и имамо здрав систем и суфицит у буџету, све нижу стопу незапослености – навео је Вучић.

Додао је да се истовремено јавни дуг смањује, а инфраструктурни објекти раде и граде огромном брзином.

РТБ Бор је кључан за напредак Србије

Вучић је на отварању Жежељевог моста у Новом Саду, рекао да је веома срећан и да честита грађанима из Бора и Мајданпека и свих околних места, на инвестицији (РТБ Бор).

– РТБ је кључна ствар за напредак економије, ствар која је створила дугове веће од милијарде, и све ово што се дешава промениће живот људи. Ово је дивна вест и нисам због ње у стању да се осврнем на глупости које је прате – рекао је Вучић.

Како је казао, Кинези су најмоћнији и контролишу увелико светско тржиште бакра, а вест о статешком партнеру је велика ствар за читав Исток Србије. Он је рекао и да се нада да ће то зауставити одлазак грађана из тих крајева, па чак и повратак оних који су раније отишли.

Настављамо изградњу мостова

Одговарајући на питање да ли ће Нови Сад добити и четврти мост, Вучић је рекао да ће се градити још мостова, али да претходно морамо имати презицне планове.

– Морају да кажу колико ће да кошта и шта би то значило, не само Новосађанима, мора своје да каже и Покрајина, и Министарство, да видимо шта се тиме добија, а није проблем, градићемо још много мостова – поручио је он.

Објаснио је да нам то омогућава раст од пет одсто, јер то значи да је на наш укупни БДП од 40 милијарди динара, пет одсто две милијарде, а то даље значи да те две милијарде могу да се троше а да то задужи земљу нити повећава јавни дуг.

– Зато је важно да такав раст подржавамо, а то ћемо чинити даљим улагањем у интрасфруктуру, то су и путеви и мостови, болнице, али и станови за војнике и полицајце, касније ће бити и за професоре, лекаре, медицинске сестре… Тако ради економија, имаћемо новца, али морамо да имамо прецизне планове – истакао је он.

 

Извор: Blic.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ