Свет Србија

АМЕРИКАНЦИ ИСПУЊАВАЈУ ПРЕТЊЕ – ПРВИ УДАР, НАЈВЕЋА ЛАЖ: Покушавају да посвађају Русе и Србе лажним текстом!

Фото: Јутјуб

Почео је први јачи удар на Русију преко Србије. Поједини медији у Србији су објавили лажни текст о одвајању Црне Горе од Србије, где се наводи да су то одвајање финансирали Руси, тачније Олег Дерипаска. Један перфидан и лажан текст чији је циљ да Срби замрзе Русе.

Текст преносимо у целости:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши шеф изборног штаба Доналда Трампа, Пол Манафорт, рекао је да га је ангажовао руски тајкун Олег Дерипаска како би помогао Црној Гори да добије независност на референдуму 2006. године Дерипаска је одбио да поводом ове информације да изјаву за БИРН. Манафорт је прошле године приведен од стране ФБИ у истрази о везама Трампа и Русије.

У очима света, отцепљење Црне Горе представљено је као „племенита ствар“, толико да ју је сенатор Џон Мекејн, некадашњи републикански кандидат за председника САД, назвао „највећим европским пројектом демократије још од краја Хладног рата“. Међутим, Ђукановићева кампања је била све само не чедна и неупрљана како ју је Мекејн представио. Иза иницијативе за независност стајао је пребогати руски тајкун Олег Дерипаска.

Неколико месеци раније практично је купио читаву црногорску индустрију алуминијума, а пикирао је и остале гране црногорске економије. Знајући како је Владимир Путин постројио руске олигархе, намеће се закључак да читава акција није могла да прође без његовог знања.

Према извјештају Ассоциатед Пресс, Манафорт је 2005. године понудио своје услуге Дерипаски, након што је руски тајкун инвестирао милионе долара у фабрику алуминијума у Подгорици. Манафорт је водио Трампову кампању између марта и августа 2016. када је поднео оставку након што су испливале информације да је примао новац (око 12 милиона долара у кешу) од проруског председника Украјине Виктора Јануковича.

 

Извор: Blic.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ