Регион

ДОДИК О ПАКЛЕНОМ ПЛАНУ: Одбили смо мигранте, а они их сместили у српска села у БиХ

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је да постоји озбиљан план да се у БиХ задржи добар број миграната и навео да су после одбијања РС да отвори три сабирна центра за њих, мигранти смештени у српска села у ФБиХ, а да ће он као члан Председништва БиХ тражити њихову депортацију.

„Уколико затраже азил, добиће га и за пет година постаће грађани БиХ са правом гласа“, рекао је Додик, одговарајући на питање о мигрантској кризи у БиХ током гостовања на РТРС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да је Додик поновио да мигранти могу само да прођу кроз Републику Српску, али никако да се ту задржавају и додао да је у том контексту апсолутно неприхватљиво да се на територији Српске праве сабирни центри за њих.

„Савет министара је одредио да један сабирни центар буде у Залужанима, један у Бијељини и један у Трнову“, рекао је Додик и додао да је власт Српске то одбила, па су одлучили да их сместе у српска села у ФБиХ у којима би трајно остали.

Додик је изнео тврдњу да је међу мигрантима велики број безбедносно опасних лица и поручио да је решење мигрантске кризе у БиХ депортација.

„Као члан Председништва БиХ, што ћу сигурно бити, тражићу њихову депортацију“, рекао је Додик.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ