Регион

ЛАЗАНСКИ: Циљ специјаног рата против Републике Српске је…

Циљ специјалног рата против Републике Српске јесте да се Српска претвори у бањалучки кантон, а да се БиХ конституише по принципу један грађанин – један глас, изјавио је синоћ у Требињу војнополитички коментатор Мирослав Лазански.

Лазански сматра да је то одраз тежњи администрације некадашњег америчког предједника Била Клинтона која је остала сачувана и даље у власти Доналда Трампа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на јавној трибини „Специјални рат против Републике Српске“ истакао да су многи сматрали да ће се Трамповом побједом неке ствари промијенити, али да то не иде тако брзо.

„Потребно је вријеме, јер је промијењено четири или пет људи по врху, али је остао исти апарат као у доба Клинтона. Америчка администрација у вријеме Клинтона сматрала је БиХ из доба Дејтона највећим спољнополитичким успјехом, а Дејтонски мировни споразум за њих представља само чин да се рат заустави, а не коначно рјешење“, рекао је Лазански.

Он је истакао да „САД и даље сматрају да је БиХ незавршени пројекат који подразумијева гашење Републике Српске“.

Лазански тврди да се средства која су доспјела у одређене медије у БиХ, а нарочито у Републици Српској, користе за нападе на Српску и предсједника Милорада Додика.

Јавну трибину организовало је Удружење „Херцеговац“ Требиње у сарадњи са Музејом Херцеговине и под покровитељством града Требиња.

 

Извор: РТРС

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ