Србија

Вучић оштро: Трајковић и Харадинај су исти- Ниједно неће да каже Косово је Србија

Председник Србије Александар Вучић, одговарајући на питања новинара након обиласка радова на јужном краку Коридора 10, рекао је да никакве разлике нема између Раде Трајковић, Момчила Трајковића и Рамуша Харадинаја – они сви сматрају да је Косово цело независно

– Сви они сматрају да је Косово цело независно. Не мисле они да су то границе Србије, већ сматрају да се ради о границама независне државе Косово. Сматрају и желе да Србија не добије ништа на Косову и да би био злочин да Србија нешто добије – објаснио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је нагласио да они неће рећи, као ни поједина свештена лица, које су то границе Косова:

– Можете да узмете чекић и лупате до миле воље, да их будите до зоре, да мучите – не би рекли да је Косово Србија ни за живу главу. Они кажу Косово је целовито и независно – рекао је он и додао да су за њих непријатељи сви који би, као и он, да сачувају нешто за Србију.

Њега је, каже, баш брига шта причају, а опозицији и критичарима је поручио да треба да прочитају Бриселски споразум, који се састоји само од једне стране.

– Када већ о томе причају, у Бриселском споразуму смо избегли подршку уласку Косова у УН, а избегли смо и подвалу да регионална полиција за Север буде сачињена на основу “комунистичког округа“, због чега би Албанци имали 70 одсто полицајца, а ми само 30, а данас имамо 98 одсто полицајаца на северу – објаснио је он.

Мост на Ади као „модел“ за пљачку
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је мост на Ади, у Београду, модел за пљачку.

Он је, одговарајући на питање новинара о коментару Драгана Ðиласа да је Жежељев мост скупљи него онај на Ади, навео да је Ðилас, за кога је рекао да је један од три највећа тајкуна у Србији, признао да је на крађу потрошио 300 милиона евра онда када је рекао да је мост преко Аде коштао 161 милион евра.

Како је Вучић навео, мост на Ади је коштао 460 милиона евра, а поводом речи бившег градоначелника Београда да је 300 милиона отишло на саобраћајнице, упитао – које то приступне саобраћајнице коштају 300 милиона евра?

Како је рекао, то је био модел за пљачку.

Лако је, каже, неозбиљним и неодговорним људима да кажу и обећају шта хоће, пошто знају да их народ неће ништа ни питати, јер зна од кога може да очекује резултате.

Приметио је, иронично, да су његови политички противници и данас на изборима у Мајданпеку фаворити, а да се СНС бори да тамо однесе победу за добробит грађана.

Навео је да је у Мајданпеку изашло до 14. часова 35 досто грађана, да ће бити до краја избора и изнад 50, 55 одсто излазност.

Вучић је казао да су они ти који су поставили границе Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, хапсили оне који су спаљивали те границе, ловили их по целој Србији да би показали како нико њима не сме да се супростави у доношнеју таквих одлука.

– Затим су ишли са пресудом Међународног суда праве и дали легитимитет независном Косову. Данас њима смета што би неко да каже „ми смо против граница на Јарињу и Брњаку“. Не мислимо да постоје границе између Срба и Србије. Пустите да вратимо, барем нешто да добијемо. Они хоћеће по сваку цену да избегну да Србија добије нешто – нагласио је он.

Упитан да ли ће се, ако се не постигне решење у дијалогу, Србија вратити у 90-те, Вучић је казао да се нећемо вратити у 90-те, иако би неки да нас врате у много страшнију еру криминала, какве су биле 2000-те.
– Ми нећемо да се вратимо ни у 90-те ни у 2000-те – уверен је он.

Истакао је да жели да Србија има највећи раст у Европи, а премијерку Ану Брнабић је, каже, позвао и рекао јој да пусти то шта прича ММФ и да идуће године морамо да јуримо раст од 4,5 и 5 одсто.

– Морамо да будемо први у стопи раста, развијамо економију, сачувамо мир. Што неки не разумеју колико је то важно да будемо рационални и одговорни шта да радимо. Покушао сам и говорио тешке ставри које људи у Србији не воле да чују, због чега ћемо вероватно изгубити изборе у Мађанапеку вечераш, од стручњака који формирају свој савез ваљда да би али снагу својим бирачима тамо – указао је он.

Вучић је истакао да нису проблем порази на изборима, већ ако се не уради нешто за Сбрију и она изгуби.
– Хоћу да Србија победи, важно је шта ће градани Србије имати у будућности – рекао је он додајући да је то питање и посао за њега.

На крају је указао ето прилике опозиције да победи у Мајданпеку, још пар сати, да остваре величанствену победу.

– Ја ћу свакако народу увек говорити истину и то је суштина мог посла – закључио је Вучић.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ