Србија

Албанци поново провоцирају: Митровица је срце Косова

Митровица је испуњена патриотизмом и никада, никада неће бити дирнута, рекао је Весељи

У јужном делу Митровице, који насељавају Албанци, одржан је округли сто под називом „Финална фаза дијалога Косово-Србија“, на којем је председник косовске скупштине Кадри Весељи изнео тврдњу да ће „Митровица увек бити део Косова“ и да „никада неће постати део било какве размене“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Весељи је у обраћању казао да је дошао да „грађанима Митровице докаже своју одлучност у“, како РТК на српском језику преноси, „одбрани ове територије, поручивши да ће Косово бити заштићено делима, а не речима и лажима“.

– Можда сте недавно чули за различите гласове о томе како Митровица може бити део пазара територија у преговорима са Србијом. То су гласине које подстичу панику међу грађанима и на тај начин служе као лош пример. То су про-руски гласови, про-српски гласови. Митровица је испуњена патриотизмом и никада, никада неће бити дирнута. Митровица је срце и понос Косова – поручио је Весељи.

Он је говорио и о захтеву опозиције за одржавање ванредне седнице скупштине, јер, како стоји у захтеву, косовски „председник Хашим Тачи нема право да преговара са Србијом о граници“.

– Самоопредељење мора да заустави уништавање наше државе, јер се национално јединство не постиже гашењем државе Косово. Позвао бих Демократски савез Косова да се дистанцира од њих, да не разговарамо у уторак о подели, већ о јединству. То је први национални ризик који Косово тренутно има – казао је Весељи.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ