Свет

МЕКЕЈН ИЗ КОВЧЕГА ЗАДАО ПОСЛЕДЊИ УДАРАЦ ТРАМПУ И ПУТИНУ: Жеља му је била да један МЛАДИ РУС буде на сахрани

Чак и после смрти Џон Мекејн успео је да жацне двојицу својих највећих непријатеља – Владимира Путина и Доналда Трампа – тако што је међу достојанственицима који су унели његов ковчег у Националну катедралу у Вашингтону био руски дисидент Владимир Кара-Мурза.

Избор Кара-Мурзе, коме су два пута отказали органи због тровања, очигледно је резултат Мекејнове намере да пошаље последњу поруку Путину и Трампу, кога је у јеку истраге о сарадњи председникових савезника с Москвом у настојањима Русије да се умеша у изборе 2016. критиковао због претерано пријатељских односа с руским лидером, пише Политико.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У априлу прошле године заједнички пријатељ пренео је Кара-Мурзи поруку од Мекејна: сенатору је девет месеци раније откривен агресиван облик тумора мозга и жели да млади Рус носи његов ковчег на сахрани.

„Остао сам без текста и срце ме је заболело. Умало нисам заплакао. Наравно, пристао сам, била је то најтужнија част коју можете да замислите“, рекао је Кара-Мурза у уторак прошле недеље.

Кара-Мурза (36), који живи у Вашингтону и Москви, званично је потпредседник покрета “Отворена Русија”. Он је такође председник Фондације за слободу „Борис Њемцов“, која је основана у част лидеру руске опозиције, за кога се верује да је убијен 2015. Незванично, уз Мекејнову помоћ, Кара-Мурза је стекао име можда највећег трна у оку Путина.

 

Извор: Kurir.rs/ Politiko

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ