Свет

АПОКАЛИПТИЧНЕ ПРОГНОЗЕ НАУЧНИКА: Ситуација је АЛАРМАНТНА, све земље света су УШЛЕ У ЦРВЕНО

Научници већ годинама упозоравају како се Земља загрева и како ће све виша температура утицати на климатске промене и наше животе. Али, колико год они пута поновили неке научне чињенице, толико пута неко одмахне руком и каже како су лета увек била врућа, а зиме хладне.

Истина, јесу, али подаци показују како је у протеклих 150 година температура широм света нарасла за барем пола, а у просеку за један Целзијусов степен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анти Липонен, истраживач из финског Метеоролошког института прикупио је мерења о просечним температурама широм света и направио визуализацију која је с једне стране занимљива за погледати, али и показује застрашујуће податке. Земља постаје све топлија!

Липонен је у својој визуализацији обухватио податке из 191 земље света и показао колико се температура у тој земљи променила у односу на просечну температуру коју је НАСА забележила између 1951. и 1980. године.

На почетку визуализације готово све земље представљене су плавим круговима (температурама нижима од просека). Али, како време пролази, ти кругови постају све црвенији и већи. Највећа промена видљива је у овом веку када су сви кругови на екрану црвени и расту.

Липонен упозорава како је пораст температуре од два степена Целзијуса довољан да утиче на климу и климатске промене. Неке земље су ту температуру већ досегле.

„Без обзира на то како визуализујете, промене изгледају застрашујуће“, упозорио је Липонен на Твитеру, представљајући видео.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs/Zimo.dnevnik.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ