Србија

Харадинај признао: Имамо кризу на Косову! Конфузно стање у парламенту у Приштини

Фото: Јутјуб

Опозиција бојкотује једну седницу, а власт ће другу

Са сат и по закашњења у Приштини је почела седница парламента на којој је косовски премијера Рамуш Харадинај представио састав преговарачког тима за дијалог са Београдом, а седници не присуствују посланици најутицајнијег опозиционог Демократског савеза Косова, изузев Теуте Ругове, као и покрета Самоопредељење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

РТК је јавила да седници присуствују и три посланика Српске листе.

Председник Кадри Весељи је рекао да ће посланици одмах гласати без расправе о владином предлогу.

Харадинај је најавио да посланици већине неће присуствовати ванредној седници парламента која је сазвана на захтев опозиције, а на којој се очекује гласање о резолуцији.

– Како да владајуће партије присуствују седници коју је сазвала опозиција, када опозиција не учествује на седници коју је сазвала влада – рекао је Харадинај.

– Имамо кризу на Косову – рекао је он, пренео је портал Коха.

Харадинај је још једном поновио да неће бити поделе Косова и нових граница или размена територија са Србијом.

Косовски аналитичари Алберт Краснићи, из Косовског демократског института, који прати рад супштине, сматра да је циљ владе да блокира усвајање резолуције коју је предложила опозиција.

– Седница коју је влада ради потврде преговарачког тима није ништа друго него покушај блокаде усвајања резолуције коју ће предложити опозиција, а која захтева поштовање устава у дијалогу са Србијом – наводи Коха.

Краснићи каже и да не постоји ниједан разлог за владино хитно сазивање седнице о нечему на шта се чека, како је рекао, већ шест месеци, посебно након што је Харадинај у више наврата изјављивао да нема времена да се бави бриселским дијалогом.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ