Србија

НЕЋЕМО ГРАНИЦУ ИЗМЕЂУ СРБА И СРБА: Председник Вучић отворено о решавању КОСОВСКОГ ПРОБЛЕМА

Нема разлике између Раде Трајковић, Момчила Трајковића, Рамуша Харадинаја и неких свештених лица. За њих је Косово независно. Они никада, ни за живу главу, не би рекли да је Косово Србија

– Биће веома тешко да дођемо до било каквог споразума о Косову и Метохији, али ја ћу се борити до краја да Србија нешто добије и да врати бар део онога што су неки други олако предали! Никада, за разлику од неких, нећу дозволити границу између Срба и Срба, поручио је у Грделици председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о косовско-метохијском проблему, шеф државе каже да данас међу нама Србима, нажалост, има оних који се поносе границом на Јарињу и за њих би био прави злочин да Србија у преговорима с Приштином нешто добије.

Историја све памти

Вучић каже да му је веома важно да остане записано у историји шта смо могли да имамо и шта смо прокоцкали…

– Сасвим је јасно да смо веома далеко од било каквог споразума и да ће га тешко бити. Знам да сам потпуно сам или поприлично усамљен у тој борби и вероватно нећу успети, али ми је важно да ово буде забележено у историји, да сам се борио до краја, до самог краја… – истакао је председник Србије. Упитан да прокоментарише то што су Рада Трајковић, Момчило Трајковић и Рамуш Харадинај протеклог викенда у емисији на ББЦ заједно нападали позиције званичне Србије, Вучић је одговорио да никакве разлике нема између њих, јер сви они сматрају да је Косово цело независно.

– Они не мисле да су то границе Србије, већ независне државе Косово. Они сматрају и желе да Србија не добије ништа на Косову и за њих би злочин био да Србија нешто добије… Можете да узмете чекић и лупате до миле воље, да их будите до зоре, да их мучите, али они никада не би рекли да је Косово Србија, никада, ни за живу главу! Они кажу: Косово је целовито и независно. За њих су зато непријатељи сви који би, као и ја, да сачувају нешто за Србију – навео је Вучић, додајући да га баш брига шта дежурни критизери причају јер се добро зна ко је поставио границу на Јарињу.

– Нека прочитају Бриселски споразум. Он има само страницу. Тим споразумом избегли смо подршку уласку Косова у УН, а избегли смо и подвалу да регионална полиција за север буде сачињена на основу ‘комунистичког округа’ како би Албанци тамо имали 70 одсто полицајца, а ми само 30 одсто. Данас имамо 98 одсто српских полицајаца на северу. Они који нас сада нападају су ти који су поставили границе између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, они су хапсили оне који су спаљивали те границе, ловили их по целој Србији да би показали како нико њима не сме да се супротстави у доношењу таквих одлука… Они су ишли са пресудом Међународног суда праве и тако дали легитимитет независном Косову. Данас њима смета што би неко да каже ми смо против граница на Јарињу и Брњаку. Не мислимо да постоје границе између Срба и Србије. Пустите да вратимо, барем нешто да добијемо… – апеловао је Вучић.

Брига ме за власт

Према његовим речима, није важно да ли ће он и СНС изгубити на изборима, већ хоће ли Србија изгубити, уколико се нешто не уради за њу.

– Морамо да будемо први у стопи раста, да развијамо економију и сачувамо мир. Неки не разумеју колико је важно да будемо рационални и одговорни… Хоћу да Србија победи, важно је шта ће грађани Србије имати у будућности – закључио је председник.

Ђилас иде за новцем, Весић за идејом

Вучић је, одговарајући на питања о бившем градоначелнику Драгану Ђиласу и актуелном другом човеку престонице Горану Весићу, навео да је први увек ишао само за новцем, а други за идејом.

– Не можете да поредите Ђиласове милионе и Весићево поткровље. Ђилас пре доласка на власт није имао ништа, осим стана на име супруге и аутомобила, а на власти се обогатио. Весић је пратио своју идеју и када је ишао за Ђинђићем и данас кад је ушао у СНС – објаснио је Вучић.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ