Србија

НИШТА ОД КОМПРОМИСА! Кадри Весељи: Србија жели да Косово нестане, против ње морамо да будемо заједно

Председник Скупштине лажне државе Косово, Кадри Весељи, рекао је да је захтев опозиције за одржавањем ванредне седнице апсурдан и опасан

Он је рекао да би то ишло само у корист Србије и противницима независности земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Уместо да сутра одемо у Скупштину и да разговарамо о националном консензусу и путу који се отвара Косову ка интеграцији, ми сутра идемо у Скупштину да разговарамо о подели што је преседан без преседана. То ће највише помоћи противницима наше независности, наше нације и томе да реализују своје циљеве против нас – рекао је Весељи, преноси Клан Косова.

– Апсурдно је и опасно је да се у Скупштини говори о подели јер се оживљава несигурност код грађана. Ми морамо да покажемо Србији да ова земља има газду и да се наша територија не може угрожавати.

– Има два и по месеца, три, од како сам предложио свим институционалним и партијским лидерима платформу о консензусу и за суочавање са Србијом. Србија жели да Косово потпуно нестане. Србија жели да прогута Косово. Ми морамо урадити супротно. Нема једносмерног пута, већ заједничког пута а то је национални консензус. Са Србијом треба да се суочимо сви – и позиција и опозиција – изјавио је Весељи у емисији „Зона Б“.

Весељи рекао да је коалициона влада направила један позитиван корак данас у погледу новог састава преговарачког тима. Он је рекао да је нови преговарач Косова за разговоре у Бриселу, Фатмир Љимај, изабран управо да би био прихватљив за све стране у Скупштини.

– Изабрали смо једног шефа делегације тако да буде прихватљив и за опозицију. Треба да се ујединимо и да се суочимо са српском државом, како бисмо зауставили утицај про-српских фактора, као бисмо били са САД и ЕУ.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ